|

Yaralı asker şehit oldu

Sur'da teröristlerin gerçekleştirdiği silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan bir asker, kaldırıldığı hastanede bu sabah şehit düştü. Şehit olan askerin Kütahya nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş İbrahim Tetik olduğu öğrenildi.

Yeni Şafak
09:01 - 7/03/2016 Pazartesi
Güncelleme: 15:34 - 7/03/2016 Pazartesi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda ağır yaralanan bir asker şehit oldu.



Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer verilen açıklamada, bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda ağır yararlanan askerin hastaneye kaldırıldığı, müdahaleye rağmen kurtarılamayarak 05.15'te şehit olduğu bildirildi.



Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" ifadelerine yer verildi.




Şehidin kimliği belli oldu

Sur'da bu sabah teröristlerle yaşanan çatışmada hayatını kaybeden Uzman Çavuş İbrahim Tetik'in şehadet haberi Kütahya'daki baba ocağına ulaştı.



Yenibosna mahallesinde bulunan şehidin baba evine, sağlık ekipleri ile birlikte giden askeri yetkililer, anne Vasfiye ve baba Necmi Tetik'e şehadet haberini verdiler. Ev ve çevresi Türk bayrakları ile donatılırken, Tekin ailesi, yakınları ve komşuları acı haberi gözyaşları ile karşıladı. Şehit evinde büyük üzüntü yaşanıyor.



Ağrı'nın Patnos ilçesinde görevli iken geçici görevle Sur'a giden 24 yaşındaki şehit İbrahim Tetik'in, ailenin 3 çocuğundan biri olduğu belirtiliyor. Yaklaşık 2 yıldır uzman çavuş olarak görev yapan Tetik'in, bu sabah saat 05.30 sıralarında teröristlerle yaşanan çatışmada şehit olduğu öğrenildi.


#terör operasyonları
#şehit
#Uzman Çavuş İbrahim Tetik
8 yıl önce