|

Yarım asırlık mutluluğun sırrı

Hayatın bütün zorluklarını birlikte göğüsleyen ve mutlulukları paylaşan, hayatları nikah masasında söyledikleri 'hastalıkta ve sağlıkta' sözünün özeti olan 50 yıllık çiftler, evliliği sevgi, saygı, hoşgörü ve sabrın ayakta tuttuğunu belirtiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:10 - 14/02/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Koçyiğit: Hayat paylaşmak demektir
Koçyiğit: Hayat paylaşmak demektir

Yıllara meydan okuyarak 50 yılı deviren çiftler, genç evlilere de altın değerinde öğütlerde bulunuyor. İşçi emeklisi Kazım (75) ve ev hanımı Menşure Dişli (75), 58 yıldır evli, 3 çocuk ve 7 torun sahibi. Çocukluktan sevdiği eşi Menşure ile evlendiğini belirten Kazım Dişli, "Genç yaşta evlendik beraber büyüdük. Birbirimizi kırmadık. 'Ben erkeğim benim her dediğim olur' yanlış. Bazen erkeğin bazen kadının dediği olur" dedi.

Bir belediye otobüsünde tanışan bankadan emekli Erdoğan (89) ve Suna (80) çifti 51 yıllık evli. Suna Turaç, "Evlilik kurumunu karşılıklı sabır, saygı ve hoşgörü ayakta tutuyor. Birimiz konuştuğunda diğeri susuyor’’ derken Erdoğan Turaç da "Kırmızı çizgileri geçmemek gerekiyor. Çocuklarımızın ve torunlarımızın olması da bizi birbirimize daha çok bağlıyor" diye konuştu.


BEN SEN DEĞİL, BİZ OLMAK

Severek evlenenlerden Orhan Şide (88) ve Melahat Şide (88), 62 yıl önce Ağrı’da öğretmenlik yaparken tanışmış. İki çocukları olan Orhan Şide, şöyle konuştu: "Senin eşyan, benim eşyam, senin ailen benim ailem’ yok. ‘Bizim eşyamız, bizim ailemiz’ olmalı. ‘Bizim’ kelimesini iyi ezberlemek lazım. ‘Ben’, ‘sen’ değil de ‘biz’ olmak. Bence ailenin kökü buradan başlıyor. ‘Biz’ dediğiniz zaman artık ayrılık olmuyor, birlik ve beraberlik oluyor”


ZORLUKLARI YENDİK

Görücü usulüyle evlenen 64 yıllık evli Nuri (84) ve Leyla Uysal (82) çiftinin 4 çocuğu ve 15 torunu bulunuyor. Şehir Hatları'ndan emekli Nuri Uysal, "Mesela ben dışarıdan geldiğimde karım bana bakar durumuma göre karşılar. Ben de ona öyle davranırım. Böyle yaşayıp geldik işte bugünlere’’ ifadelerini kullandı. Leyla Uysal, "Varlık da gördük yokluk da çektik. Birbirimizi de seviyorduk onun için bu yaşa geldik’’ diye konuştu.


Hayat paylaşmak demektir

Sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit ve sporcu Selim Soydan çifti 50 yıldır evli. Ünlü çift bir çocuk ve iki torun sahibi. Koçyiğit, birbirlerinin alışkanlık ve zevklerine ayak uydurmasıyla hayatın daha anlamlı bir hal aldığını dile getirdi. Kurulan her aileye çocuğun katılmasıyla yaşamın daha da güzelleştiğini kaydeden Koçyiğit, "Büsbütün aileniz zenginleşiyor" dedi. Eski futbolcu Selim Soydan da, ‘’Biz olmayı başarabilmek ve aileyi her zaman her şeyin üstünde tutmak’’ diye konuştu.

#Hayat
#Mutluluk
6 yıl önce