|

YÖK'ten Afrika açılımı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve beraberindeki heyet, "Afrika'ya Destek Programı" çerçevesinde 31 Ağustos- 2 Eylül 2015 tarihlerinde Cibuti'yi ziyarette bulundu.

Yeni Şafak
11:16 - 5/09/2015 Cumartesi
Güncelleme: 11:29 - 5/09/2015 Cumartesi
AA

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından (YÖK) yapılan yazılı açıklamaya göre, YÖK, Fransızca konuşan Afrika ülkelerinden gelen talepleri dikkate alarak, birikim ve potansiyelini paylaşmayı öngören kapsamlı bir program uygulamaya başladı.



Bu kapsamda Saraç, 4-6 Mayıs 2015 tarihleri arasında yapılan ve programın ilk ayağını oluşturan Tunus ziyaretinden sonra 31 Ağustos-2 Eylül 2015 tarihleri arasında da Cibuti Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanı Dr. Nabil Mohamed Ahmed'in davetlisi olarak Cibuti ziyaretini gerçekleştirdi. Saraç'a ziyaretinde YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu, YÖK Üyesi Prof. Dr. Rahmi Er ve Gazi Üniversitesi Afrika Medeniyetleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Suna Ağıldere eşlik etti.



Saraç, ziyaretin son gününde Bakan Dr. Ahmed ile bir araya gelerek iki ülke arasında işbirliğini öngören bir mutabakat zaptı imzaladı.



Anlaşma kapsamında, Cibuti Üniversitesinin akademik kadrolarına Türkiye'deki üniversitelerde yüksek lisans ve doktora yapma imkanı sağlanması, Cibuti Hükümeti'nin burslusu olarak öğrencilere Türk üniversitelerinde her yıl kontenjan tahsis edilmesi, Cibuti Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunlarına Türkiye'deki üniversite veya devlet hastanelerinde eğitim ve staj imkanı sağlanması kararlaştırıldı. Cibuti Üniversitesi'nde 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün açılmasına da karar verildi.



Saraç, "Afrika'ya Destek programı" çerçevesinde 14-16 Eylül 2015 tarihleri arasında "I. Türk-Fas Üniversiteleri İşbirliği Forumu"na katılmak üzere Fas Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanı Lahcen Daouidi'nin davetlisi olarak Fas'a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.



#YÖK
#Prof. Dr. Yekta Saraç
#Afrika'ya Destek Programı
9 yıl önce
default-profile-img