|

Filinta'da oynarken Disneyland’a gitmiş gibiyim

Filinta dizisinin sevilen karakteri Foto Abdullah’a can veren Kamil Güler, tarihi dizide oynamanın biletsiz Disneyland seyahati gibi olduğunu söylüyor. Güler “Bir gün padişahla bir gün kadıyla yemek yiyorum” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/10/2015 Cuma
Güncelleme: 22:55 - 15/10/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Geçtiğimiz sezon TRT1 ekranlarında 'Bir Osmanlı Polisiyesi' alt başlığıyla yayınlanan Filinta dizisi, ikinci sezonda macerayı Filinta 'Bin Yılın Şafağında' ismiyle sürdürüyor.



ÖĞLE YEMEĞİ PADİŞAHLA


Dizinin en sevilen karakterlerinden biri olan Foto Abdullah, kah çelik yelek, kah sinema, kah telefon icat ediyor. Foto Abdullah karakterini tarihin derinliklerinden çıkarıp ete kemiğe büründüren isim ise Kamil Güler.



Tarihi bir dizide oynamayı “Eğer daha önce tarihi bir dizide oynamadıysanız, kendinizi bedava Disneyland seyahati kazanmış gibi hissediyorsunuz. Öğle yemeğini bir gün padişahla, bir başka gün kadıyla yeme şansınız var” sözleriyle anlatıyor Kamil Güler. Tabii bazı dezavantajları da var Güler'e göre; “Fes başınızı sıkabiliyor ya da evde 'sukunettt' diye bağırabiliyorsunuz”



GÖREN İCAT İSTİYOR


Güler tarihi dizilere olan ilgiyi, “Bilinmeyen fakat aşina olduğumuz bir dünyayı tanımayı kim istemez” sözleriyle açıklıyor. “Bu adamlar ne yer ne içer. Nasıl gönül ilişkisi kurarlar, niye öldürür, neden ölürler? Galiba uzun bakışmalı, bol komiklikli işlerin yanısıra bu tarz işler, tarih merakı ve öğrenmek isteyen insanları ekran karşısına topluyor” diyor. Set İzmit'te olduğu için epey yol katetmek zorunda kalan Kamil Güler, Foto Abdullah rolünü isminize yatırım olarak görüyor musunuz sorusuna ise, “Bir oyuncu böyle bir işi ya hayatında bir kere oynar ya da çok şanslıdır. Seyredenler sokakta 'Abi vesikalığa sana gelicem' ya da 'Yap bi icat da şu trafikten kurtulalım' diyorsa, evet bir yatırım yapmışım ama nereye” sözleriyle gülerek cevaplıyor.





Bozarsam yenisini alıyorum


Foto Abdullah gibi Kamil Güler'in de bir atölyesi var evinde. Önceleri lamba, yüzük gibi şeyler yaptığını anlatan Güler, “Şimdi önüme ne gelirse tamir etmeye ya da edemeyip yenisini almaya başladım. Galiba kafamı boşaltmak işin bahanesi” diyor.



#Foto Abdullah
#filinta dizisi
#Kamil Güler
9 yıl önce