|

'Mehmed: Bir Cihan Fatihi' İstanbul'un fethinden uzun sürdü

Mehmed: Bir Cihan Fatihi isimli sezonun en iddialı yapımlarından biri olan dizi, bir türlü başlamadı. Yönetmen, oyuncu, senaryo değişiklikleri nedeniyle ekrana gelmesi birkaç ay uzayan dizinin ilk fragmanları da geçtiğimiz haftalarda yayınlandı. Yarın ilk bölümüyle izleyici karşısına çıkacak dizi için "İstanbul'un fethinden uzun sürdü" yorumları yapıldı.

Yeni Şafak
10:41 - 19/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:54 - 19/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Mehmed: Bir Cihan Fatihi'nin baş rolünde Kenan İmirzalıoğlu, Fatih Sultan Mehmet'i canlandıracak.
Mehmed: Bir Cihan Fatihi'nin baş rolünde Kenan İmirzalıoğlu, Fatih Sultan Mehmet'i canlandıracak.

Sezonun en yüksek bütçeli dizisi olarak ekranlara gelmeyen hazırlanan Mehmed: Bir Cihan Fatihi dizisi aylardır ekrana gelmeye hazırlanıyor. İlk çekime başladığı haftalarda, 03 Yapım Şirketi ile yönetmen Altan Dönmez arasında anlaşmazlık yaşanması üzerine yönetmen Altan Dönmez’in çektiği ilk bölüm yapım şirketi tarafından beğenilmeyerek çöpe atıldı.


Yönetmen Altan Dönmez ile yollarını ayıran Yapım Şirketi, yönetmen koltuğu için Cevdet Mercan ile anlaştı. Yapım Şirketi tarafından duyurulan bu önemli gelişmeye ek olarak; senaryosunun yeniden düzeltileceği, oyuncu kadrosu ve mekanlarda değişikliğe gidileceği merakla bekleyen izleyiciye bildirildi.

Güçlü oyuncu kadrosu

Dizide, Kenan İmirzalıoğlu'nun yanı sıra Gürkan Uygun, Büşra Develi, Hazal Filiz Küçükköse, Funda Eryiğit, Sedef Avcı, Ertan Saban, İsmail Demirci, Atsız Karaduman, Burak Tamdoğan, Meral Çetinkaya, Altan Erkekli, İdil Fırat, Toprak Sağlam, Kaan Çakır, Serdar Orçin, Yavuz Sepetçi, Leyla Tanlar, Mert Yazıcıoğlu ve Çetin Tekindor rol alıyor.



#Mehmed: Bir Cihan Fatihi
6 yıl önce