|

Sevilen dizi mekanları gerçekte yok

Türk televizyonlarında her dönem büyük bir heyecanla izlenen birçok dizi var. Bu dizilerin çekildiği yerler ise her zaman merak konusu olmuştur. Önceleri dizi izleyenleri setlere gider ünlü isimlerle tanışmak isterdi. Fakat günümüzde bu pek mümkün olmuyor. Çünkü çoğu dizi gerçeklik havası verilen özel olarak inşa edilen platolarda çekiliyor.

Yeni Şafak
11:40 - 3/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 16:45 - 3/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Reyting rekortmeni dizilerin birçoğu özel olarak hazırlanan platolarda çekiliyor.
Reyting rekortmeni dizilerin birçoğu özel olarak hazırlanan platolarda çekiliyor.

Her akşam ekranlarda büyük beğeni ve merakla izlediğimiz dizilerin nerede çekildiği dizi takipçileri için merak konusu. ‘Hangi dizi nerede çekiliyor?’ diye merak uyandıran sahnelerin bir kısmı gerçek ortamlarda çekilse de bir kısım diziler özel olarak kurulan platolarda çekiliyor. Dizilerin çekildiği semtleri gezmek hem de dizilerin kahramanı olan ünlüleri görmek isteyen izleyiciler için bu oldukça önemli. Fakat günümüzde gelişen teknoloji bunu güç bir hale getirdi. Çünkü şehrin dışında çekilen birçok dizinin set ortamı yapay. Ya da greenbox denilen teknik ile stüdyo ortamında çekilebiliyor. Reyting rekortmeni dizilerinin hangileri gerçek ortamda hangileri yapay ortamda çekildiğini haberlerimizde bulabilirsiniz.

Diriliş Ertuğrul


TRT 1’in fenomen dizisi ve bu sezan merakla beklenen Diriliş Ertuğrul'un çekimleri için İstanbul'un Beykoz ilçesine bağlı Riva ve Beykoz Kundura Fabrikası kullanılıyor. Bu bölgeye kurulan özel platoda gerçeğine uygun şekilde hazırlanan 600 metrekarelik Süleyman Şah Otağı yer alıyor. Halep Sarayı, konuk odaları, arz odası, Tapınakçılar salonu ve odaları gibi dizide yer alan birçok yer buradaki platolarda yer alıyor. Dizinin çekimleri için yaklaşık 250 kişilik set ekibi çalışıyor.

Payitaht Abdülhamid


TRT 1 ekranlarının reyting rekortmeni dizisi ve Osmanlı döneminde geçen ‘Payitaht Abdülhamid’ çekimleri özel olarak hazırlanan Kocaeli SEKA Film Platosu’nda yapılıyor. Platoda ayrıca Yıldız Sarayı’nın belirli mekânları da birebir inşa edildi. Çekimler için çeşitli tarihi mekânlar ile birlikte İstanbul’da Yıldız, Dolmabahçe bölgeleri ve Eyüp semtinde setler kuruluyor.

Mehmetçik Kutlu Zafer Hollywood filmlerinin platolarını aratmıyor


Mehmetçik Kut'ül-Amare’nin devamı olan Mehmetçik Kutlu Zafer’in İstanbul’da Riva’da 180 dönüm arazi üzerine kurulan platosu Hollywood filmlerinin platolarını aratmıyor. İsmail Hacıoğlu, Cansu Tosun ve İsmail Ege Şaşmaz’ın başrollerini paylaştığı Mehmetçik Kutlu Zafer, Salı akşamları evlere konuk oluyor. Riva’da 180 dönüm arazi üzerine 60 tane sokağı, kalesi, camisi, hastanesi, evleri, konakları, çarşısı, hanları, meydanları, kışlası ve Dicle Nehri ile tam bir “Kut” şehri inşa edildi.

İstanbullu Gelin


Her ne kadar Bursa’ya yaşayan bir ailenin hikâyesini konu alan İstanbullu Gelin dizisi, Bursa’nın aksine İstanbul’da çekiliyor. Dizide Boran Konağı olarak anılan bilinen ev dizi için özel olarak inşa edildi. Beykoz’daki eski Kundura Fabrikası’nda yer alan konağın yanı sıra yeni dönem çekimleri için Boran ailesinin İstanbul’da yaşadığı ev Nişantaşı’nda yer alıyor.

Avlu


Birçok ülkede yayımlanan Prisoner dizisinden uyarlanan Avlu dizisinin çekimleri Ümraniye’de gerçekleştiriliyor. Tamamlanması yaklaşık 4 ayı bulan bu dev plato çekimlerinin daha kolay yapılmasını ve hapishane hayatının izleyiciye daha gerçekçi bir şekilde yansıtılmasını sağlanıyor.

Jet Sosyete


Gülse Birsel’in kaleme aldığı kahkaha tufanı Jet Sosyete dizisinin çekimleri de BKM’nin Ümraniye platolarında yapılıyor.

Çukur’un tüm sahneleri gerçek mekânlarda


Show TV ekranlarında yayınlanan ve kendine has bir kitle oluşturan Çukur dizisinin çekildiği mahalle de merak uyandırmıştı. İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan Balat semtinde çekilen dizideki 'Dostlar Kahvesi', 'Koçavalı Aş Evi' ve Muhittin'in berberi Haliç kıyısında bulunan Balat semtinin arka sokaklarından birinde yer alıyor.

Sen Anlat Karadeniz


Osman Sınav imzalı Sen Anlat Karadeniz dizisi, Trabzon'da çekiliyor. Trabzon'un Vakfıkebir ilçesi set alanı olarak kullanılan yerlerden sadece biri. Aynı zamanda Sümela manastırı, Mızraklı su, Çatma obası gibi yerlerde dizide gördüğümüz yerler arasında. Kiraz, Lapazan, Mavura gibi yaylalarında çekilen dizi için Soğuksu Mahallesi’ne de set alanı kuruluyor.

Ufak Tefek Cinayetler


Star TV'nin en çok izlenen dizilerinden bir olan Ufak Tefek Cinayetler senaryosu kadar çekimleriyle de çok konuşuluyor. Amerikan dizilerindeki lüksü aratmayan, doğayla iç içe bahçeli ve havuzlu evlerin nerede olduğu ise de merak uyandırıyor. Eyüp'e bağlı Göktürk Mahallesi'nde villaların yer aldığı bölgede yani Kemer Country'de gerçekleşiyor. Dizinin birçok bölümü Zekariyaköy'de de çekiliyor. Sarmaşık'taki çekimler

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz


Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi için çekim mekânları açısından oldukça farklı yerler kullanılıyor. Dizinin en önemli sahnelerinin çekildiği yer olan Hızır Çakırbeyli’nin evi, İstanbul’da Sarıyer’e bağlı Zekeriyaköy’de yer alıyor. Dizide tüm ciddi kararların alındığı ve izleyicilerini heyecanla ekrana kitleyen masa sahneleri İstanbul Üsküdar’da Hababam Sınıfı Müzesi Adile Sultan Kasrı’nda çekiliyor.

#Diziler
#Setler
#Nerede Çekiliyor?
#Diriliş Ertuğrul
#Avlu
#İstanbullu Gelin
#Ufak Tefek Cinayetler
#Mehmetçik Kutlu Zafer
#Sen Anlat Karadeniz
#Payitaht Abdülhamid
5 yıl önce