|

Şimdi incelme zamanı

Bir türlü kurtulamadığınız bölgesel yağlarınıza günlük yaşamı etkilemeyen ameliyatsız, ağrısız bir şekilde veda edebilirsiniz. Teknoloji bu alanda en iyi yardımcınız olabilir...

Yeni Şafak
12:21 - 13/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 09:39 - 13/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Uygun diyetlerle kilonuzu verdiniz ama hala fazla yağlarınızdan şikayet ediyor olabilirsiniz. Bunun için teknolojik yöntemler size yardım edebilir. Ameliyatsız, ağrısız bir şekilde fazla yağlarınızdan kurtulabilirsiniz. Yeni tür cihazlar ve yöntemler 30 dakikada bir beden inceltebiliyor. Tabii bu da kişiden kişiye değişebiliyor.



Bunlardan biri Lipocel Body Hifu yöntemi. Yaz-kış demeden uygulanan tedavi ile bölgesel yağlardan kurtulabiliyorsunuz. Dermatoloji Uzmanı Doktor Şerafettin Saraçoğlu “Estetik dermatolojide son yılların flaş teknolojik çözümlerinden biri olan odaklanmış yüksek yoğunluklu ultrasonlar (HIFU) ameliyatsız yüz germede başarıyla kullanılıyordu. Şimdi ise vücut şekillendirmede kullanılıyor. Lipocel Body Hifu, özel soğutmalı başlığı sayesinde ağrısız ve günlük hayatı etkilemeyen bir çözüm sunarken karın, basen, bel bölgesi, kol ve deri altında en az 1.5 cm kalınlıkta yağ bulunan diğer bölgeler için etkili oluyor. Uygulamada deri altında 13 mm derinliğe yağ dokusuna odaklanılarak bölgede ısı hasarıyla istenmeyen yağ hücreleri yok oluyor. Cerrahi işlemlerle elde edilebilen bölgesel incelmeye eşdeğer bir düzelmeyi otuz dakikalık bir işlemle elde etmek mümkün oluyor” diyor.



TOPARLAMA İÇİN RADYOFREKANS

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrah Op.Dr. Berker Büyükgüral da Radyofrekans yöntemini önerenlerden. Radyofrekansın, sıkılaşmayı sağladığını söyleyen Op.Dr. Büyükgüral,"Vücut uygulamalarında özellikle kalça ve üst bacaklar gözle görünür bir şekilde gençleşir, gerilir ve basenler yukarı kalkar, kollardaki sarkmalar bel ve karın bölgesindeki gevşemeler toparlanır. Problemli bölgelerde pütürlü ve portakal kabuğu görünümünde ileri derecede iyileşme görülür. Sonuç olarak daha sıkı, düzgün bir cilt ile genel bir incelme ve toparlanma sağlanır" şeklinde konuşuyor.



DİZ KAPAĞI YAĞLARINA ELVEDA

Aşırı bir kilo fazlanız yok, forma girme yolunda belki büyük denizleri aştınız ama ufak tefek birikintiler canınızı sıkıyor. Kendi küçük ama verdiği sıkıntı büyük olan yağ birikintileriniz için de Zeltiq CoolMini öneriliyor. Gıdı, diz kapağı, diz kapağı yanları gibi bölgeler için önerilen yöntem hakkında konuşan Dr. Ender Saraç, "Bu bölgelerde biriken yağlardan kurtulmayı sağlayan, riski bulunmayan, yüksek konforlu bir uygulama” olarak tanımlıyor. Sistem, başta gıdı olmak üzere küçük bölgelerde biriken ya da yapısal olarak var olan yağları soğutarak etkisizleştiriyor, vücuttan da doğal biçimde atılmasını sağlıyor. 1 saat süren işlem süresince ağrı sızı acı hissi olmuyor, işlem sonrası sosyal hayat kesintisiz devam ediyor. İşlem sonucu 30 gün sonunda alınmaya başlıyor ve 2. Ayın sonunda gözle görülür bir iyileşme sağlanarak süreç tamamlanıyor" diyor.



SELÜLİT KARŞITI UYGULAMA

Akupunktur Uzmanı Dr. Hikmet Gülaçtı ise "Şok darbe tedavisi"ni önerelnlerden. Bunun selülit odaklı bir tedavi olduğunu belirten Dr. Gülaçtı, "Cilt portakal kabuğu görüntüsünden kurtulur. Ödem ve yağ birikimini yok eder. Sarkmaları toparlar. Çene altı, kol ve yüzdeki sarkmalarda, selülitli bölgelerde faydalıdır" diye görüş veriyor.



MEZOTERAPİ ÖNERİSİ

Güzellik Uzmanı Yasemin Miras ise mezoterapinin incelmede etkili olduğunu belirterek, "Kilo ya da selülit problemlerine karşı bilinçsiz uygulamalar kişiye daha fazla zarar verebilmektedir. Doğru program alabilmek için kişinin yaşı, kilosu, yağ oranı, yaşam tarzı, ilaç alerjileri ve varislerinin olup olmaması çok önemlidir. Bu problemlere tek tip bir tedavi yaklaşımı söz konusu değildir. Herkes için uygun tedavi programı mutlaka uzman görüşüyle değerlendirilmelidir. Mezoterapi, egzersiz, kavitasyon gibi yöntemlerden hangisinin seçileceğine kişinin kendisi değil doktoru gerekli tetkikleri yaptıktan sonra karar vermelidir. Doğru ve dengeli beslenerek, metabolizmayı hızlandırmak, tuzlu ve yağlı gıdalardan uzak durmak, bol su tüketmek ve spor yapmak da selülitle savaş için vazgeçilmez bir önem taşır. Ayrıca selülit için yapılabilecek maskelerle de önlem almanız mümkün" diye konuşuyor.



LİPOLİZ YAĞ ERİTİYOR

Lipolizin bir lokal zayıflama ve bölgesel bir yağ eritme yöntemi olduğunu söyleyen Dr. Murat Topoğlu ise, "Lipolizde kullanılan ilaç soya lestininden elde edilen bir madde. Bu madde vücutta yağın erimesine neden olur. aliforniya Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından da onaylanan bu teknik özellikle diz içi, basen, karın ve çene altında bulunan gıdık bölgesine uygulanmakta. Uygulama, 12 mm uzunluğunda çok ince bir iğne ile cilt bölgesi geçilerek yağlı dokuya enjeksiyon yapılması şeklindedir. 3 veya 4. seanstan sonra etkisini gösterir. 15 gün aralıkla uygulanır. Bölgesel yağlanmada, çene altındaki yağlanmada, gözaltındaki yağ torbalarında rahatlıkla uygulanabilir" diyor.


#İncelme
#Zayıflama
#Bölgesel zayıflama
#Diyet
#Sağlık
8 yıl önce