|

TRT'nin yeni Diriliş Ertuğrul'u Kut'ül Amare birinci oldu

Dün akşam ilk bölümüyle ekrana gelen Mehmetçik Kut'ül Amare dizisi AB reyting grubunda birinci oldu. 20.52 izlenme oranıyla birinci olan dizi için "Yeni Diriliş Ertuğrul" yorumları yapıldı. Senaryosunu Mehmet Bozdağ'ın yazdığı dizi için oyuncular 6 aylık askeri eğitimden geçti.

Yeni Şafak
10:50 - 19/01/2018 Cuma
Güncelleme: 11:01 - 19/01/2018 Cuma
Yeni Şafak
Kut'ül Amare kalakbalık ve güçlü kadrosuyla dikkat çekiyor.
Kut'ül Amare kalakbalık ve güçlü kadrosuyla dikkat çekiyor.

18 Ocak Perşembe günü reyting sonuçları belli oldu. Dün akşam ilk kez ekrana gelen ve sosyal medyanın da gündemine oturan TRT 1'in yeni dizisi Mehmetçik Kut'ül Amare, AB grubunda 20.52 share izlenme payıyla birinci oldu. Kut'ül Amare için dört sezon boyunca ekrana gelen ve çarşamba akşamları reyting rekoru kıran "Yeni Diriliş Ertuğrul" yorumları yapıldı.

Senaryo Mehmet Bozdağ'dan

Diriliş Ertuğrul'un da yapımcısı olan Mehmet Bozdağ'ın senaryosunu yazdığı ve yapımcılığı üstlenen dizi, Kut'ül Amare Zaferi'ni konu alarak yola çıkıyor. Mustafa Şevki Doğan'ın yönetmenliğini yaptığı Mehmetçik Kut'ül Amare, dev prodüksiyonuyla dikkatleri çekti.

Mehmetçik'in göstermiş olduğu üstün başarıyı gözler önüne seren Mehmetçik Kut'ül Amare'nin ilk bölümü Perşembe akşamı sosyal medyada en fazla konuşulan konular arasına girdi.

Oyuncalara 6 ay askeri eğitim verildi

Başarılı oyuncu kadrosu ile dikkat çeken yapımda, 35 ana cast oyuncu ve 160 kişilik özel bir aksiyon ekibi yer alıyor. Projede bulunan oyuncu ve aksiyon ekibi, Türkiye'nin en iyi askerleri tarafından altı ay boyunca; at binme, göğüs göğüse çarpışma ve çöl şartlarında mücadele gibi 19. Yüzyıl’daki Osmanlı askerlerinin aldığı tüm eğitimlere tabi tutuldukları bir hazırlık sürecinden geçtiler.

#Kut'ül Amare
#Mehmetçik Kut'ül Amare
#Dizi
#Diriliş Ertuğrul
#TRT 1
#Mehmet Bozdağ
6 yıl önce