|

YSK tvnet’i karartıyor

Yüksek Seçim Kurulu, kanalların haber içeriğine karışarak hukuksuz kararlar vermeye devam ediyor. Kurul, seçim döneminde akşam haberlerinde anket sonucunu yayınlayan tvnet’e 12 yayın durdurma, 6 da uyarı cezası keserek bir skandala imza attı.

Yeni Şafak
04:00 - 17/11/2015 Salı
Güncelleme: 22:24 - 16/11/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

CHP'den 2, MHP'den 2 ve HDP'den 1 üye ile muhalefetin 4'e karşı 5 oyla temsil edildiği RTÜK, tvnet'in programlarını saniye saniye izleyerek YSK'ya rapor ediyor. YSK da haberciliğe dair hiçbir kriteri dikkate almadan yayın durdurma cezaları veriyor. RTÜK'ün hukuksuz kararlarını birebir uygulayan YSK, şimdi de yayınlanan anket sonucuna karışarak tvnet'e ceza kesti. Seçimlerden önce anket sonuçlarına dair verileri yayınlayan tvnet'e 12 yayın durdurma, 6 da uyarı cezası kesildi. Ekran karartma amaçlı yapılan sansür gibi cezada, anket sonucunun yayınlanmasını YSK'nın suç olarak görmesi akıllarda soru işareti bıraktı.



ANKET YAYINLAMAYI SUÇ SAYDI


Seçim dönemi yapılan haberlere hukuksuz ceza yağdırmaya devam eden YSK, son olarak tvnet'teki Akşam isimli anahaber bülteninde yayınlanan haberle ilgili, “Kamouoyu araştırmaları ve anketlerin yayınlanması sırasında, araştırmanın hangi kuruluş tarafından yapıldığının, denek sayısının, araştırmanın kim tarafından finanse edildiğinin açıklanmasının zorunlu olduğuna yönelik ilgili madde gereğince” denilerek 12 durdurma cezası, 6 da uyarı cezası kesti. YSK, daha önce de tvnet'in haber içeriğine karışarak AK Parti'nin seçim beyannamesinin haberleştirilmesini suç saymış ve kanala yayın durduma cezası kesmişti.



CEZA VERMESİ DOĞRU DEĞİL


YSK'nın cezalarıyla ilgili geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “YSK'nın seçim süreçlerinde siyasi partilere yer vermemesi nedeniyle özel yayın kuruluşlarına ceza vermesi doğru değil. Bunu değiştirmemiz lazım. Kamu yayıncılığı ayrı ama özel yayın kuruluşları nasıl yayın yapacaklarına, kim kimi ne kadar ekrana çıkaracaklarına, yayın politikalarına kendileri karar vermeli. Burada devletin, RTÜK'ün, YSK'nın ceza vermesi doğru değil” ifadelerini kullanmıştı.


#tvnet
#tvnet ceza
#tvnet sansür
#sansür
#rtük
#ysk
8 yıl önce