|

45 yaş üstü aşıya koştu

Koronavirüsle mücadele kapsamında 45 yaş ve üzeri vatandaşlar için aşılama sürecine başlandı. Sağlık kuruluşlarına akın eden vatandaşlar, aşılarını oldu. 46 yaşındaki Tümay Hazneci Öner, “Başka çözümü yok bu işin, aşı olmamız gerekiyor” dedi.

00:00 - 11/06/2021 Friday
Güncelleme: 02:41 - 11/06/2021 Friday
Yeni Şafak
Randevularını alarak sağlık kuruluşlarına giden vatandaşlar aşılarını oldu.
Randevularını alarak sağlık kuruluşlarına giden vatandaşlar aşılarını oldu.

Türkiye genelinde sağlık kuruluşları, Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında 45 yaş ve üzeri vatandaşlar için aşılama sürecine başladı. Randevularını alarak sağlık kuruluşlarına giden vatandaşlar, hastaneler ve aile sağlığı merkezlerinde, aşılarını oldu. Bu kapsamda aşı randevusu alarak İstanbul’daki Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi’ne gelen 45 yaş ve üzeri vatandaşlara ilk doz aşıları uygulandı. Aşılama öncesi personel tarafından, vatandaşlara bilgilendirme yapıldı.

ÇOK YOĞUN TALEP VAR

  • Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi’nin bağlı bulunduğu Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, her bir yeni yaş ya da meslek grubunu aşı için açtıklarında ilk günlerde çok yoğun bir talep olduğunu belirterek,
    “Haziran ayı, her bir günü sanki yeniden başlıyormuşçasına coşkulu geçecek gibi gözüküyor. Çünkü hızlı bir şekilde dar aralıklarla hem yeni alt yaş gruplarını açıyoruz, bugün 45 açtık, önümüzdeki hafta başı bu 40 yaşa inecek. Bu arada yeni meslek grupları eklenmeye başladı. Bu şekilde dinamik bir haziran ayı yaşayacağız. Bugün inanılmaz bir talep var aşıya. Bundan önceki gün de hatta önceki gün de öyleydi. Belli ki bundan sonra da böyle gidecek”
    dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın
“Aşılama programında yeni bir safhaya geçiyoruz”
sözleriyle duyurduğu yeni süreç başladı; aşılama listesine kuaför, kafe çalışanları ve avukatlar da eklendi. Bakan Fahrettin Koca, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda aşılama sırası gelen yeni meslek gruplarını açıkladı.
  • İlk olarak
    “Aşı programımızda meslek gruplarımızın tanımlanmasına devam ediliyor. Yarından (bugün) itibaren gıda üretim ve dağıtım sektörü ile kafe, lokanta ve restoran çalışanları da programa dahil ediliyor. Bu güce güvenin”
    paylaşımında bulunan Koca, daha sonra berber ve kuaförler ile avukatların da yaş sınırlaması olmadan bugünden itibaren aşı randevusu alabileceklerini açıkladı.
#Koronavirüs
#Aşı
#45 yaş
3 years ago