|

Çin'de vahşi hayvan yemesinler diye yetiştiricilere para verilecek

Koronavirüsün ilk olarak ortaya çıktığı ülke olan Çin, salgının yayılmasına neden olan ve büyük tepki toplayan çeken vahşi hayvan ticaretine yeni kurallar getirmeye hazırlanıyor. Yasa dışı ticareti önlemek isteyen yetkililer, vahşi ve egzotik hayvan yetiştirmeye son vermeleri için çiftçilere 600 yuan (yaklaşık 580 TL) para ödemeyi planlıyor.

11:13 - 20/05/2020 Çarşamba
Güncelleme: 11:28 - 20/05/2020 Çarşamba
Diğer
Arşiv
Arşiv
Çin'de koronavirüsün tespit edildiği ilk yer olan Hubey eyaletindeki iki bölgede hayvan yetiştirmeye son veren çiftçilere teşvik parası ödenecek.
Bunlardan biri olan Hunan’da bir kilo kobra veya çıngıraklı yılan karşılığında 120 yuan (yaklaşık 115 TL), bambo faresi içinse 75 yuan (yaklaşık 72 TL) ödeyecek. SARS (akut solunum yetmezliği sendromu) salgını sırasında virüsü insanlara taşıdığı sanılan misk kedisi içinse 600 yuan (yaklaşık 580 TL) ödenecek.

Koronaya karşı ilaç geliştirmeye başlandı

DailyMail'in haberine göre; Pekin İleri Genom Geliştirme Merkezi’nin direktörü Sunney Xie,
Kovid-19’a karşı yeni bir ilaç geliştirdiklerini ve hayvan deneylerinde başarılı olduğunu duyurdu
ve “Nötralize edici antikorları deney faresine enjekte ettikten 5 gün sonra virüs yoğunluğunun 2 bin 500 faktör düştüğünü gördük. Bu da ilaç adayının tedavisel etkisi olduğu anlamına geliyor” dedi.
  • Çinli araştırmacıların geliştirdiği yeni ilaç, insanların bağışıklık sisteminin virüsün hücreleri enfekte etmesini önlemek için salgıladığı nötralize edici antikorları kullanıyor.
    Hakemli tıp dergisi Cell’de yayımlanan makaleye göre, Xie’nin ekibi ilacı iyileşmiş 60 Kovid-19 hastasının kan örneklerindeki antikorlardan aldığı örneklerle sağladı.

İyileşme süreci kısalıyor

Anitkor tedavisinin hastalık için tedavi adayı olduğunu belirten Xie ilacın, hastaların iyileşme süresini kısalttığını ve virüse karşı kısa süreli bağışıklık kazandırabileceği de belirtildi
. Etkisiz hale getirilmiş anitkorların deney farelerine virüsten önce enjekte edilmesi halinde farelerin enfeksiyon kapmadığı ve kanlarında virüs tespit edilmediği açıklandı.


#çin
#vuhan
#vahşi hayvan pazarı
#koronavirüs
#salgın
4 yıl önce