|

Davul zurnayla açtılar

Koronavirüsle mücadelede 20 Kasım’da kapanan kafe ve restoranlar, yüksek riskli iller dışında yüzde 50 kapasiteyle hizmet verecek şekilde kepenk açtı. Bazı illerde mekanlar davul zurnayla açıldı. HES koduyla içeri alınan müşteriler, çiçeklerle karşılandı. Gaziantep’te kebapçı ustası Mehmet Taşdelen, “Bugün bizim bayramımız oldu” sözleriyle sevincini paylaştı.

00:00 - 3/03/2021 Çarşamba
Güncelleme: 04:24 - 3/03/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
Kafe ve restoranlar, 101 gün sonra yüzde 50 kapasiteyle yeniden hizmet vermeye başladı. Bazı illerde mekanlar, davul zurnayla açıldı.
Kafe ve restoranlar, 101 gün sonra yüzde 50 kapasiteyle yeniden hizmet vermeye başladı. Bazı illerde mekanlar, davul zurnayla açıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan kafe, lokanta, restoran, tatlıcı, pastane, kıraathane ve çay bahçeleri için kademeli normalleşme kararını duyurdu.
İşletmelerin çok yüksek riskli iller haricinde 07.00 ile 19.00 saatleri dışında hizmet verilmesine karar verildi. İstanbul’da gece saatlerinde temizlik ve hazırlıklarını yapan esnaf, yüzde 50 kapasite şartıyla 3 ay sonra yeniden hizmet vermeye başladı.
İşletmeciler, müşterilerden sosyal mesafeyi korumalarını isterken, 4 kişilik masalarda en fazla 2 kişinin oturmasına izin veriyor. Bazı işletmeciler müşterilerine, maske taktıktan sonra ödeme yapmak için kasaya yönelmeleri yönünde uyarılarda bulundu. Ayrıca, müşteriler içeri HES kodu sorgulaması sonrasında alındı.


GECEDEN HAZIRLIKLARA BAŞLADIK

  • Esnaf lokantasında ustabaşı olarak çalışan Oktay Karalar, gece saat 03.00’e kadar temizlik yaptıklarını ifade ederek
    “Vatandaşlarımıza hizmet vermek için saat 07.00’de çorbamızı çıkardık. Vatandaşlarımız kasede çorba içmeyi, masada oturup sulu yemek yemeyi özlemişler”
    dedi. Kırklareli’de, kahvehane işletmecisi Muammer Bozkurt,
    “Gece sabaha kadar uyku uyumadık. Çok sevinçliyim. Gelen müşterilerime HES kodu sorgulaması yaparak kahvehaneye alacağım”
    dedi.

GELENİ ŞARKILARLA KARŞILADILAR

Gastronomi şehri Gaziantep’te lezzet ustaları kontrollü normalleşmeden memnun. Çalınan türküler eşliğinde müşterileri kapıda karşılayan kebapçılar, yeniden eskiye dönmenin sevincini oyunlar oynayarak yaşadı. Ellerindeki tepsilerle oynayan çalışanlar, kimi zaman göbek attı kimi zaman ise halay çekti. Kebapçı Mehmet Taşdelen,
“Bugün bizim bayramımız oldu, aylardır bu süreç devam ediyordu. Gelen müşterilerimizi şarkılarla karşılıyoruz. Sabah 06.00’dan beri boş durmuyoruz”
diye konuştu. İzmirli esnaf Atakan Altan ise
“Bizim için zor bir süreçti. İş arkadaşlarımızla uzun süredir görüşemiyorduk. Şükür kavuşturana, Allah bir daha ayırmasın”
dedi.


#Koronavirüs
#HES
#Kafe
#Restoran
3 yıl önce