|

Gençler AVM’ye koştu

42 gündür sokağa çıkmaları kısıtlanan 15-20 yaş grubundaki gençler, 4 saatliğine parklar, caddeler ve alışveriş merkezlerini (AVM) doldurdu.

Haber Merkezi
02:00 - 16/05/2020 суббота
Güncelleme: 23:35 - 15/05/2020 пятница
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Gençler 42 gün sonra yeniden sokaklara çıktı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında 42 gündür sokağa çıkmaları kısıtlanan 15-20 yaş grubundaki gençler, 4 saatliğine parklar, caddeler ve alışveriş merkezlerini (AVM) doldurdu. Gençlerin sosyal mesafe ve maske kuralına yeterince uymadıkları gözlendi. Bazı gençler parklarda yürüyüş ve spor yaparken, bazıları yanlarında getirdikleri yiyeceklerle piknik yapmayı, bazıları da şehrin çeşitli caddelerinde gezmeyi ve AVM’lerde alışveriş tapmayı tercih etti. Bazı gençler bisikletleriyle dışarı çıkarken, bazıları kaykay ve paten kayıp, top oynadı. Parklarda arkadaşlarıyla buluşup sohbet eden gençler, güneşli havanın keyfini çıkardı.

EN SON DIŞARI
ÇIKTIĞIMDA KIŞTI

Ankara’da Kuğulu Park’a annesiyle gelen 16 yaşındaki Zeynep Oral, sokağa çıkmayı özlediğini belirterek “Heyecanlıyım. Hayatımda sanki ilk kez dışarı çıkmışım gibi hissediyorum” dedi. Parka gelen bir genç kız ise “Dışarı çıktığım için çok mutluyum. Temiz hava, ağaçlar çok rahatlatıcı. En son dışarı çıktığımda kıştı. Mevsime alışamadım çok sıcak geldi” diye konuştu. Dışarı çıkmalarına izin verilen gençler, İstanbul’da Maçka, Gezi, Yıldız ve Saraçhane gibi parklar ve sahillerde dışarıda olmanın tadını çıkardı.

4 SAAT YETMEDİ

Esenyurt’ta sokağa çıkan gençler alışveriş merkezine akın etti. AVM önünde kuyruk oluşturan gençler havadan da görüntülendi. Gençler AVM’de mağazalara girdi. Kıyafet alan gençler 4 saatin yetersiz olduğunu söyledi. Gençlerden biri evde çok sıkıldığını belirtirken dışarı çıktığı için çok mutlu olduğunu ifade etti.

4 gün evdeyiz

Koronavirüs önlemleri kapsamında belirlenen illerde 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması başlıyor. Sokağa çıkma kısıtlaması Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak olmak üzere toplam 15 ilde uygulanacak. Sokağa çıkma kısıtlamasına saatler kala vatandaşların akın ettiği pazarlarda sosyal mesafe kuralları hiçe sayıldı. İğne atsan yere düşmeyecek şekilde görüntülerin oluştuğu pazarlarda ürünlerin elle seçildiği, bir çok vatandaşta maske takmadığı görüldü.

#Koronavirüs
#Sokak
#Genç
4 лет назад