|

İstanbul'da toplu ulaşımda manzara değişmiyor

İstanbul'da koronavirüs vaka sayıları her geçen gün artarken, korkutan tablo ikinci dalga endişesine neden oluyor. Uzmanlar, megakentteki vaka sayılarının artışının en büyük sebebi olarak kalabalık sokakları ve toplu taşıma araçlarını gösteriyor. Ancak manzara değişmiyor. İstanbul'da sabah saatlerinde toplu taşıma araçları ve duraklarında yoğunluk yaşandı. Kadıköy Bostancı'da İETT ve özel halk otobüslerinde sosyal mesafe kuralı uygulanamıyor.

09:32 - 17/11/2020 Salı
Güncelleme: 10:10 - 17/11/2020 Salı
DHA
İstanbul'da toplu taşıma araçlarında korona tedbirleri hiçe sayılıyor.
İstanbul'da toplu taşıma araçlarında korona tedbirleri hiçe sayılıyor.

İstanbul'da sabah işe gidiş saatlerinde toplu taşıma araçları ve duraklarında yoğunluk yaşandı. Kadıköy Bostancı'da İETT ve özel halk otobüslerinde sosyal mesafe kuralının uygulanamadığı görüldü.



  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı tedbir almamakla suçlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İETT’nin sefer sayılarını artırmadı.

Otobüslere binen vatandaşların sosyal mesafe gözetilmeden araçlara bindirildiği ve otobüs kapılarında yoğunluk oluştuğu gözlendi.


Ekiplerin de toplu taşıma araçlarında denetimleri devam ediyor. Polis ekipleri durdukları otobüs ve minibüslerde maske ve sosyal mesafe denetimi yaptı.


Ekipler otobüs içine girerek yolcuları ve sürücülere uyarı yaptı.


#İstanbul
#toplu taşıma araçları
#koronavirüs
#İETT
3 yıl önce