|

Uğur Şahin koronavirüs (Kovid-19) aşısının yan etkilerini açıkladı

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında gözler Biontech şirketinin bulmuş olduğu aşıda. Yüzde 90 başarı sağlanan aşı sonrasında, hayatların tamamen ne zaman normale döneceği konuşuluyor. Aşının arkasındaki isimlerden olan Biontech şirketinin CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, gelecek kıştan sonra normale dönülebileceğini söylerken aynı zamanda koronavirüs aşısının yan etkilerini de açıkladı.

17:13 - 15/11/2020 Pazar
Güncelleme: 17:34 - 15/11/2020 Pazar
Yeni Şafak
Biontech şirketinin CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin
Biontech şirketinin CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin
Koronavirüs aşısında yüzde 90 başarı sağlandığını duyuran Biontech şirketi, aşısının testine yaklaşık olarak 43 bin civarı kişi katıldı. 3 hafta arayla 2 doz halinde uygulanan aşının etkisinin yaz aylarında yoğun olarak görüleceğini belirten Biontech şirketinin CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin,
söyledi.

Katıldığı bir programda konuşan Şahin, koronavirüs aşısının bulaşma riskini azaltacağını ve aşı olan bir kişide salgın semptomlarının gelişmesini engelleyeceğini tahmin ettiğini ifade etti. Ayrıca, Uğur Şahin koronavirüs (Kovid-19) aşısının yan etkilerini de açıkladı.


Salgının yayılmasında büyük bir azalma getirecek

Yüksek etkili aşının bulaşmayı azaltacağına inandığını söyleyen Şahin, "Ben böyle yüksek etkili bir aşıyla insanlar arasındaki bulaşmanın azalacağına inanıyorum. Belki yüzde 90 değil, belki yüzde 50 oranında. Ancak bunun salgının yayılmasında büyük bir azalma getireceğini de unutmayalım" dedi.

Peki, aşı ne zaman dağıtılmaya başlanacak?

Şahin, her şeyin normal gittiği durumda aşının yıl sonunda dağıtımının başlayacağı söyledi.

Aşının yan etkileri

nın yanı sıra yan etkileri de merak ediliyor. Yan etkilerinin çok şiddetli olmadığını belirten Şahin, ilk birkaç gün ağrı ve bazı deneklerde 1-2 gün süren hafif ateş olduğunu söyledi.


#Uğur Şahin
#koronavirüs (Kovid-19) aşısının yan etkileri
#Aşının yan etkileri
3 yıl önce