|

Barcelona Real Madrid maçı hangi kanalda canlı izlenecek?

Barcelona Real Madrid maçı hangi kanalda canlı izlenecek? El Clasico'nun başlamasına artık az bir süre kaldı. İspanya La Liga'nın 14. haftasında karşılaşacak olan Barcelona ile Real Madrid arasındaki mücadelenin hangi kanaldan canlı izlenebileceği merak ediliyor. Sizler için Barça-R. Madrid maçının hangi kanalda olduğunu ve takımlardan son gelişmeleri aktarıyoruz.

Yeni Şafak
22:30 - 2/12/2016 الجمعة
Güncelleme: 22:58 - 2/12/2016 الجمعة
Diğer
Barcelona Real Madrid
maçı hangi kanalda canlı izlenebilecek?

İşte bu sorunun yanıtını sizlerle paylaşıyoruz. İspanya'nın iki köklü kulübü arasındaki El Clasico mücadelesine saatler kaldı. Maç başladığında ise nefesler tutulacak ve futbolseverler ekranlara kilitlenecek. Camp Nou Stadı'nda oynanacak Barcelona Real Madrid maçı 3 Aralık Cumartesi günü saat 18.15'te başlayacak. Dev karşılaşma Lig Tv 3 kanalından canlı izlenebilecek.

El Clasico

'yu canlı izlemek için Lig Tv üyeliğinin olması gerekiyor.

Barcelona Real Madrid

maçından en son gelişmeleri, takımlardaki son durumu ve ayrıntılı bilgileri haberimizden görebilirsiniz.



Büyük rekabette avantaj Real Madrid'de


İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona ile Real Madri̇d arasında yarın oynanacak "El Clasico" öncesinde avantaj, Madridtemsilcisinde bulunuyor.



Nou Camp Stadı'nda yarın 233. kez karşı karşıya gelecek İspanya'nın iki büyük takımı arasındaki karşılaşma, TSİ 18.15'te başlayacak ve LigTV 3'ten canlı olarak yayınlanacak. Taraflar arasında bugüne kadar oynanan karşılaşmalar sonunda Real Madrid'in 93, Barcelona'nın 91 galibiyeti bulunurken, 48 maç ise beraberlikle sona erdi.



İki takım arasında ligde oynanan karşılaşmalarda da üstün taraf olarak Real Madrid öne çıkıyor. 173 lig karşılaşmasının 72'sini Real Madrid kazanırken, 68'inde ise gülen taraf Katalan temsilcisi oldu. 32 maç ise beraberlikle sonuçlandı.



La Liga'da geride kalan 13 haftada 33 puanla lider konumdaki Real Madrid, en yakın rakibi Barcelona'nın 6 puan önünde önemli bir avantajla sahaya çıkacak. Zinedine Zidane yönetiminde ligde 25, diğer turnuvalarda ise (UEFA Şampiyonlar Ligi ve İspanya Kral Kupası) 32 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Real Madrid, eski teknik direktörü Leo Beenhakker'in 34 maçlık yenilmezlik rekorunu kırmaya çok yaklaştı.





- Real Madrid'in sorunu sakatlıklar


Real Madrid'de en büyük sorun olarak sakatlıklar olarak öne çıkıyor. Gareth Bale, Toni Kroos ve Alvaro Morata'nın sakatlıkları devam ederken, Raphael Varane'nın durumu ise maç saatinde belli olacak.



Barcelona'da Jeremy Mathieu'nun dışında sakat oyuncu bulunmuyor. Sakatlıklarından yeni çıkan Andres Iniesta, Jordi Alba ve Samuel Umtiti ise Madridkarşısında görev verilmesi halinde sahaya çıkacak.



Öte yandan, Barcelona forması giyen milli futbolcu Arda Turan, kariyerinde ikinci kez El Clasico'da oynama fırsatı bulabilir. Arda, geçen sezon Nou Camp'ta Barcelona'nın Real Madrid'e 2-1 yenildiği karşılaşmada 74. dakikada Ivan Rakitiç'in yerine oyuna girmişti. Milli futbolcunun yarınki maça da yedek kulübesinde başlaması bekleniyor.



Dev maç öncesinde Barcelona taraftarlarını Nou Camp Stadı'nda çeşitli etkinlikler bekliyor. Kulübün taraftarlarına dağıtacağı 90 bin adet karton ile tribünlerde "Força Barça" (Haydi Barça) pankartı oluşturulacak ve Katalonya bayrağı açılacak.





Arda'nın El Clasico hayali


İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona'da forma giyen milli futbolcu Arda Turan, El Clasico'da gol atan ilk Türk oyuncu olmak istediğini söyledi.



Yarın Barcelona ile Real Madrid arasında oynanacak El Clasico öncesinde Katalan temsilcisinin resmi televizyon kanalına konuşan Arda, "Tüm büyük düellolarda olduğu gibi El Clasico'lar her zaman çok zor maçlardır. El Clasico, dünyanın en önemli maçı. Bunun zevkini çıkarmak ve evimizde kazanmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.



Karşılaşma öncesinde kendisini formda hissettiğini kaydeden Arda, "Barcelona en iyi takım ve kendimiz gibi oynarsak durdurulamaz olduğumuzu biliyoruz. İnşallah, El Clasico'da gol atan ilk Türk oyuncu olurum." diye konuştu.



Barcelona'nın Real Madrid'e karşı 2010 yılında Nou Camp Stadı'nda 5-0 ve 2009 yılında Santiago Bernabeu Stadı'ndaki 6-2'lik galibiyetleriyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan milli futbolcu, "Bu maçlarda oynamayı isterdim, çünkü çok özeldiler. Bir Şampiyonlar Ligi finalinde El Clasico oynamak da çok hoş olur." ifadelerini kullandı.



Arda, kariyerinde eksik olan tek kupanın Şampiyonlar Ligi olduğunu ve bunu kazanmak için Barcelona forması giydiğini de belirtti.



Barcelona'da ikinci kez El Clasico'da oynama fırsatına erişecek Arda, geçen 2 Nisan tarihinde Nou Camp'ta oynanan ve Real Madrid'in 2-1 kazandığı karşılaşmanın 74. dakikasında Ivan Rakitic'in yerine oyuna girmişti. Arda'nın yarınki karşılaşmaya yedek kulübesinden başlaması bekleniyor.






El Clasico öncesi teknik direktörlerden basın toplantısı


İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) 14. haftasında yarın oynanacak Barcelona-Real Madrid maçı öncesinde iki takımın teknik direktörü basın toplantısı düzenledi.



La Liga'da namağlup lider durumda bulunan ve ikinci sıradaki Barcelona'nın 6 puan önünde yer alan Real Madrid'in teknik direktörü Zinedine Zidane, şansların yarı yarıya olduğunu belirterek, El Clasico'larda favorinin olmadığını söyledi.



Zor bir maçın kendilerini beklediğini kaydeden Zidane, "Çok sert ama normal bir maç bekliyorum. Çok büyük bir rakibe karşı oynuyoruz ve hazırız. Bizim için en önemlisi kendi işimize konsantre olmak. Eğer maça iyi başlar ve konsantre olursak olumlu şeyler yapabiliriz." dedi.



Sonucu değil maksimum kapasitede bir maç çıkarmayı düşündüklerini belirten 44 yaşındaki teknik direktör, "Puan farkı hiç önemli değil. Biz her zaman olduğu gibi başarılı futbol oynamayı ve kazanmayı deneyeceğiz. İyi bir maç için önümüzde 90 dakika var. Kazanmak için herkesin pozitif enerjisine ihtiyacımız olacak." ifadelerini kullandı.



Fransız teknik adam, son haftalarda çok iyi performans gösteren ve La Liga'da gol krallığı yarışında zirvede yer alan Cristiano Ronaldo ile ilgili bir soruya da, "Onunla hep konuşuyorum. Çok profesyonel biri ve maçlara nasıl hazırlanacağını biliyor. Beni en çok ilgilendiren ve diğerleri için de çok önemli olan onun bitmek bilmeyen enerjisi. Ronaldo'dan memnunum çünkü onu mutlu görüyorum. Halen kazanmak için çok istekli ve bu da takım için çok iyi." cevabını verdi.





Zinedine Zidane, son olarak Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi için, "Messi'nin kim olduğunu biliyoruz. Dünyanın en iyilerinden biri ve onu kontrol etmeye çalışacağız. Sadece Messi'yi değil tüm Barcelona takımını kontrol etmeliyiz, çünkü çok iyiler." değerlendirmesinde bulundu.



Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique, bu maçı kazanmalarının kendileri için önemli olduğunu belirterek, "El Clasico, Real Madrid ile puan farkını azaltmak ve lidere yaklaşmak için mükemmel bir fırsat." diye konuştu.



Yenilmeleri halinde puan farkının 9'a çıkacağını ama bu durumun şampiyonluk için belirleyici olmayacağını aktaran 46 yaşındaki teknik adam, "Galip gelmeliyiz çünkü direkt Real Madrid'e karşı oynuyoruz. Bunun dışında lig sıralamasından dolayı da rakibin Real Madrid olması bizim için daha önemli. Taraftarımız kazanmamızı bekliyor ve onları mutlu etmeliyiz ama El Clasico'yu kazanmanın eleştirileri bitireceği anlamına geldiğini düşünmek hata olur." yorumunu yaptı.





Luis Enrique, Barcelona'yı her gün çalıştırmaktan dolayı büyük mutluluk yaşadığını, Avrupa'da üst düzey takımların bulunmasına rağmen hiçbirinin kendilerinden üstün olmadığını sözlerine ekledi.



Öte yandan, Barcelona Kulübü, Nou Camp Stadı'ndaki El Clasico maçının canlı yayınlarla tüm dünyada yaklaşık 650 milyon kişi tarafından izleneceğini duyurdu. Yarın TSİ 18.15'te başlayacak karşılaşmayı, aralarında Anadolu Ajansı'nın da bulunduğu, 36 farklı ülkeden ve 151 ayrı medya kuruluşundan toplam 852 basın mensubu takip edecek.



Barcelona Real Madrid maçı hangi kanalda canlı izlenecek? El Clasico'nun başlamasına artık az bir süre kaldı. İspanya La Liga'nın 14. haftasında karşılaşacak olan Barcelona ile Real Madrid arasındaki mücadelenin hangi kanaldan canlı izlenebileceği merak ediliyor. Sizler için Barça-R. Madrid maçının hangi kanalda olduğunu ve takımlardan son gelişmeleri aktarıyoruz.


#Barcelona
#Real Madrid
#El Clasico
#Maç hangi kanalda
#Canlı izle
#İspanya
#La Liga
٪d سنوات قبل