|

Başakşehir Galatasaray özet

Başakşehir Galatasaray maç özeti ve golleri haberimizde. Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Beşiktaş ile Trabzonspor 2-2 berabere kaldı. İşte Başakşehir GS maç özeti.

Yeni Şafak
12:44 - 16/12/2018 Pazar
Güncelleme: 21:03 - 16/12/2018 Pazar
AA
​Başakşehir Galatasaray özet izle.
​Başakşehir Galatasaray özet izle.

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında deplasmanda lider Medipol Başakşehir ile 1-1 berabere kalan Galatasaray'da puan kayıpları devam ediyor.

Son dönemdeki kötü performansıyla taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan sarı-kırmızılı takım, Süper Lig'de zirve yarışı adına büyük önem taşıyan maçtan bir puan alabildi.

Karşılaşmada İrfan Can Kahveci'nin 18. dakikada kaydettiği golle 1-0 geriye düşen Galatasaray, rakibine 30. dakikada Eren Derdiyok'un penaltıdan attığı golle karşılık verdi.

Sarı-kırmızılı takım puanını 26'ya çıkarırken, Medipol Başakşehir ise 34 puanla liderliğini sürdürdü.

BAŞAKŞEHİR GALATASARAY ÖZET

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında yapılan Medipol Başakşehir-Galatasaray maçının ilk yarısı 1-1 sona erdi.

18. dakikada Medipol Başakşehir, mücadelede öne geçti. Hızlı gelişen ev sahibi ekip atağında topla buluşan İrfan Can Kahveci, ceza sahası yayı gerisinden şutunu attı. Serdar Aziz'e de çarpan meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-0

22. dakikada İrfan Can Kahveci'nin pasıyla sağ kanatta topla buluşan Visca, meşin yuvarlağı yerden sert bir şekilde altıpasa gönderdi. Orta şut karışımı topu kaleci Muslera yatarak önledi.

24. dakikada ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Onyekuru'nun şutunda top kaleci Mert Günok'tan döndü. Medipol Başakşehir savunması, meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

28. dakikada Feghouli'nin sağdan ortasında Nidaye'nin arka direkte kafayla vurduğu top savunmadan sekti. Pozisyonu takip eden Ndiaye, kaleci Mert Günok'tan sıyrılmak sterken altıpas içinde yerde kaldı. Bunun üzerine hakem Ümit Öztürk penaltı kararı verdi. 30. dakikada penaltıyı kullanan Eren Derdiyok, topu kaleci Mert'in solundan ağlara gönderdi: 1-1

Mücadelenin ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

BAŞAKŞEHİR GALATASARAY
İKİNCİ YARI

50. dakikada hızlı gelişen Galatasaray atağında, Ndiaye'nin pasıyla ceza sahasında topla buluşan Eren Derdiyok, uygun şut açısı olmasına rağmen rakibini geçmeyi denedi. Az adamla yakalanan Medipol Başakşehir savunması, topu uzaklaştırarak tehlikeyi savuşturdu.

60. dakikada Mossoro ile verkaç yaparak sol çaprazdan ceza sahasına giren Napoleoni, pasını yerden altıpas gerisindeki Bajic'e aktardı. Bosna Hersekli futbolcu, uygun durumda zayıf bir vuruş yapınca kaleci Muslera yatarak topun sahibi oldu.

71. dakikada Visca'nın sağdan ortasında arka direkteki Elia bekletmeden vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

81. dakikada Emre Belözoğlu'nun pasında Serdar Aziz'in ıskaladığı top, ceza sahası içi sağ çapraza hareketlenen Mossoro'da kaldı. Brezilyalı oyuncunun dar açıdan şutunda son anda araya giren Ozan Kabak, meşin yuvarlağı kornere yolladı.

82. dakikada sağdan kullanılan kornerde ceza sahası içi sağ çaprazda Galatasaray savunmasının uzaklaştıramadığı top Caicara'nın önünde kaldı. Bu futbolcunun çaprazdan attığı sert şutta meşin yuvarlak kaleci Muslera'dan döndü.

89. dakikada Feghouli'nin sağdan ortasında arka direkteki Onyekuru'nun bekletmeden vurduğu top, kaleci Mert Günok'ta kaldı.

Mücadele 1-1 beraberlikle tamamlandı.
Medipol Başakşehir - Galatasaray maçından notlar

Spor Toto Süper Lig'in 16'ıncı haftasında lider Medipol Başakşehir sahasında Galatasaray'ı konuk etti. 3'üncü İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda saat 19.00'da başlayan mücadeleyi hakem Ümit Öztürk yönetti.

Medipol Başakşehir'de savunmanın önemli isimlerinden olan Manuel Da Costa kart cezası nedeniyle bu mücadelede yer alamadı. Başakşehir'de bir diğer eksik ise sol bek mevkisinde oynayan Alparslan Erdem oldu. 15'inci hafta oynanan MKE Ankaragücü maçında ligin ilk yarısını lider bitirmeyi garantileyen Medipol Başakşehir'de teknik direktör Abdullah Avcı, Galatasaray'a karşı şu ilk 11'le sahaya çıktı: Mert Günok - Caiçara, Mahmut Tekdemir, Epureanu, Clichy, Emre Belözoğlu, İrfan Can Kahveci, Visca, Mossoro, Napoleoni, Bajic.


TERİM VE ŞAŞ YİNE YOK

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve yardımcısı Hasan Şaş, cezaları nedeniyle kulübede yer almadı. Fenerbahçe maçı sonrası aldığı ceza nedeniyle bir süredir takımının başında sahaya çıkamayan deneyimli çalıştırıcı Terim ve yardımcısı Şaş, Medipol Başakşehir müsabakasında da saha kenarında olamayacak.

GALATASARAY'DA 3 İSİM KADROYA DÖNDÜ

Galatasaray'da cezaları biten üç futbolcu Medipol Başakşehir'e karşı görev aldı. Sarı kırmızılı ekipte Fenerbahçe derbisinden sonra 5 maç ceza verilen Badou N'Diaye, Atiker Konyaspor müsabakasından sonra 3 maç ceza alan Serdar Aziz ve sarı kart cezası nedeniyle Çaykur Rizespor müsabakasında görev almayan Fernando, cezalarını tamamladı ve Başakşehir mücadelesine ilk 11'de başladı.

TERİM'DEN 2 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, takımının UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nun son haftasında oynadığı Porto karşılaşmasının ilk 11'inde 2 değişiklik yaptı.

Deneyimli teknik adam, Porto karşılaşmasında cezasından dolayı forma giyemeyen Serdar Aziz'i Maicon'un yerine sahaya sürerken, ligde cezası devam eden Donk yerine ise Onyekuru'yu sahaya sürerek Feghouli'yi N'Diaye ve Fernando'nun önünde oynattı.

Galatasaray sahaya; Muslera, Mariano, Ozan Kabak, Serdar Aziz, Nagatomo, Fernando, N'Diaye, Rodrigues, Feghouli, Onyekuru, Eren Derdiyok ilk 11'i ile çıktı.

Öte yandan Galatasaray'da sakatlıkları bulunan Belhanda, Sinan Gümüş ve Emre Akbaba ve Donk, Medipol Başakşehir'e karşı kadroda yer almadı.


BAŞAKŞEHİR'DE 2, GALATASARAY'DA TEK İSİM SINIRDA

Medipol Başakşehir'de Emre Belözoğlu ve Alexandru Epureanu sarı kart sınırında bulunuyor. İki isim, Galatasaray karşısında sarı kart görmeleri halinde ilk yarının son haftasında oynanacak Aytemiz Alanyaspor mücadelesinde forma giyemeyecek.

Galatasaray'da ise genç oyuncu Ozan Kabak bu müsabakada sarı kart görmesi durumunda 17'nci haftada iç sahada oynanacak Demir Grup Sivasspor karşılaşması öncesi cezalı duruma düşecek.

U21'DE KAZANAN GALATASARAY

Türkiye U21 Ligi mücadelesinde Galatasaray deplasmanda Medipol Başakşehir'i 3-0 mağlup etti. Başakşehir 3 Nolu Saha'da oynanan müsabakada sarı kırmızılı takıma galibiyeti getiren golleri 9'uncu dakikada Çekdar Orhan, 39'uncu dakikada Metehan Mertöz, 90 1'inci dakikada ise Ahmet Sivri kaydetti.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR’DEN 'BÜYÜKSÜN TÜRKİYE' PANKARTI

Medipol Başakşehirli oyuncular, Galatasaray mücadelesinde sahaya, 'Dünyada en çok sığınmacıya ev sahipliği yapan ülke olarak büyüksün Türkiye' pankartıyla çıktı.

Son 8 maçta tek galibiyet

Galatasaray, Süper Lig'deki son 8 karşılaşmasının sadece birini kazandı.

Bu maçlarda sadece Kayserispor'u mağlup eden sarı-kırmızılı takım, Bursaspor, Fenerbahçe, Atiker Konyaspor, Çaykur Rizespor ve Medipol Başakşehir ile berabere kaldı, Evkur Yeni Malatyaspor ile Beşiktaş'a yenildi.

Galatasaray bu müsabakalarda 8 puan toplarken 16 puan yitirdi.

Öte yandan sarı-kırmızılı takım, Süper Lig, UEFA Şampiyonlar Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'nda çıktığı son 13 karşılaşmada 2 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet yaşadı.

Ligde son 4 maçta kazanamadı

Galatasaray, Süper Lig'de çıktığı son 4 maçta galibiyete ulaşamadı.

Sarı-kırmızılı takım, Atiker Konyaspor, Çaykur Rizespor ve Medipol Başakşehir ile berabere kalırken, Beşiktaş'a yenildi.

Galatasaray, en son 2015-2016 sezonunda daha uzun bir kazanamama serisi yaşamıştı. Sarı-kırmızılı takım, o sezon 23. haftadan itibaren çıktığı 7 maçtan 4 beraberlik, 3 mağlubiyetle ayrılmıştı.


Kalesini gole kapatamıyor

Galatasaray, son 7 resmi maçında rakiplerinin gol bulmasını engelleyemedi.

Sarı-kırmızılı takım, bu dönemde Süper Lig'de Beşiktaş'a 1-0 yenilirken, Atiker Konyaspor ve Medipol Başakşehir ile 1-1, Çaykur Rizespor ile de 2-2 berabere kaldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Lokomotiv Moskova'ya 2-0, Porto'ya da 3-2 mağlup olan Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda Keçiörengücü'nü 2-1 yendi.

Başakşehir'de yine galip gelemedi

Galatasaray, Medipol Başakşehir ile deplasmanda üst üste oynadığı 4. karşılaşmadan da galibiyet elde edemedi.

Sarı-kırmızılı takım, rakibi karşısında son deplasman galibiyetini 2015-2016 sezonunun ilk yarısında 3 Ekim 2015'te oynanan lig maçında aldı.

Galatasaray daha sonra Medipol Başakşehir'e konuk olduğu 3 lig ve bir Türkiye Kupası müsabakasından 3 mağlubiyet ve bir beraberlikle ayrıldı.

Eren Derdiyok'un ligdeki 6. golü

Medipol Başakşehir maçının 30. dakikasında penaltıdan topu ağlarla buluşturan Eren Derdiyok, ligdeki gol sayısını 6'ya çıkardı.

Eren Derdiyok, daha önce MKE Ankaragücü, Aytemiz Alanyaspor, Kasımpaşa, Bursaspor ve Çaykur Rizespor karşılaşmalarında birer kez topu filelere yollamıştı.

Bu arada Eren Derdiyok'un attığı gol, Galatasaray'ın bu sezon ligde penaltıdan kaydettiği ilk gol oldu.

Rodrigues sakatlandı

Galatasaraylı futbolcu Garry Rodrigues, geçirdiği sakatlık nedeniyle maça devam edemedi.

Arka adalesinde sertleşme olduğu belirtilen Rodrigues tedbir amacıyla maçın ikinci yarısına çıkamadı.

Rodrigues'in yerine karşılaşmanın 46. dakikasında Selçuk İnan oyuna girdi.


Medipol Başakşehir "Dört büyüklere" boyun eğmiyor

Turuncu-lacivertli takım, 2016'dan bu yana Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda, "Dört büyükler" olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor ile oynadığı son 27 maçta sadece 3 yenilgi yaşadı.

Abdullah Avcı'nın ekibi, söz konusu müsabakalarda 13 galibiyet alırken, 11 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı.


43 gol attı, 27 gol yedi

Turuncu-lacivertli ekip, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor ile oynadığı son 27 maçta gol sayılarında da rakiplerine büyük üstünlük kurdu.

Söz konusu mücadelelerde rakip fileleri 43 kez havalandıran Medipol Başakşehir, kalesinde ise 27 gol gördü.

Abdullah Avcı'nın ekibi yalnızca 5 maçta gol sevinci yaşayamazken, 9 müsabakada ise kalesini gole kapatmayı başardı.

Galatasaray'a karşı tek yenilgi

Medipol Başakşehir, Galatasaray ile 2016'dan bu yana oynadığı 7 maçta rakibine yalnızca 1 kez mağlup oldu.

Dün oynanan mücadale ile birlikte 2 maçta sahadan beraberlikle ayrılan turuncu-lacivertliler, 4 maçı kazandı. Rakip fileleri 17 kez havalandıran turuncu-lacivertliler, kalesinde ise 9 gol gördü.

Fenerbahçe'ye karşı 2 yenilgi

Medipol Başakşehir, bu süreçteki 2 yenilgisini ise Fenerbahçe ile oynadığı maçlarda aldı. Turuncu-lacivertliler, iki sezon önce Kadıköy'de oynanan mücadeleyi 1-0, geçtiğimiz sezon da sahasında oynadığı karşılaşmayı 2-0 kaybetmişti.

Abdullah Avcı'nın ekibi, Süper Lig'de 6, Ziraat Türkiye Kupası'nda 2 kez karşılaştığı rakibi karşısında 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.

Turuncu-lacivertliler, bu maçlarda rakip kaleye 10 gol gönderirken, kalesinde de 10 gol gördü.

Beşiktaş'a karşı yenilgi yok

Medipol Başakşehir, bu süreçte Beşiktaş ile ligde oynadığı 6 maçta da sahadan mağlubiyetle ayrılmadı.

Turuncu-lacivertli ekip, siyah-beyazlı takımla yaptığı 6 maçın 3'ünü kazanırken, 3 maç da beraberlikle sona erdi.

Söz konusu maçlarda Beşiktaş filelerini 9 kez havalandıran Medipol Başakşehir, kalesinde ise 5 gole engel olamadı.

Trabzonspor'a karşı da kaybetmedi

Medipol Başakşehir, Beşiktaş gibi Trabzonspor ile de bu süreçte oynadığı maçlarda mağlubiyet almadı.

Bu dönemde Trabzonspor ile oynadığı karşılaşmalarda 3 galibiyet alan turuncu-lacivertliler, 3 maçta da sahadan beraberlikle ayrıldı.

Altı maçta rakip kaleye 7 gol gönderen Abdullah Avcı'nın ekibi, kalesinde ise 3 gol gördü.

Medipol Başakşehir'in "Dört büyükler" ile maçları
Galatasaray
Tarih Organizasyon Maç Skor

06.03.2016 Spor Toto Süper Lig Galatasaray-Medipol Başakşehir 3-3

04.11.2016 Spor Toto Süper Lig Galatasaray-Medipol Başakşehir 1-2

04.02.2017 Ziraat Türkiye Kupası Medipol Başakşehir-Galatasaray 2-1

10.04.2017 Spor Toto Süper Lig Medipol Başakşehir-Galatasaray 4-0

16.11.2017 Spor Toto Süper Lig Medipol Başakşehir-Galatasaray 5-1

15.04.2018 Spor Toto Süper Lig Galatasaray-Medipol Başakşehir 2-0

15.11.2018 Spor Toto Süper Lig Medipol Başakşehir-Galatasaray 1-1
Beşiktaş
Tarih Organizasyon Maç Skor

14.02.2016 Spor Toto Süper Lig Medipol Başakşehir-Beşiktaş 2-2

26.11.2016 Spor Toto Süper Lig Beşiktaş-Medipol Başakşehir 1-1

30.04.2017 Spor Toto Süper Lig Medipol Başakşehir-Beşiktaş 3-1

23.10.2017 Spor Toto Süper Lig Beşiktaş-Medipol Başakşehir 1-1

18.03.2018 Spor Toto Süper Lig Medipol Başakşehir-Beşiktaş 1-0

03.11.2018 Spor Toto Süper Lig Medipol Başakşehir-Beşiktaş 1-0
Fenerbahçe
Tarih Organizasyon Maç Skor

09.05.2016 Spor Toto Süper Lig Medipol Başakşehir-Fenerbahçe 2-1

21.08.2016 Spor Toto Süper Lig Medipol Başakşehir-Fenerbahçe 1-0

22.01.2017 Spor Toto Süper Lig Fenerbahçe-Medipol Başakşehir 1-0

26.04.2017 Ziraat Türkiye Kupası Medipol Başakşehir-Fenerbahçe 2-2

17.05.2017 Ziraat Türkiye Kupası Fenerbahçe-Medipol Başakşehir 2-2

09.09.2017 Spor Toto Süper Lig Fenerbahçe-Medipol Başakşehir 2-3

11.02.2018 Spor Toto Süper Lig Medipol Başakşehir-Fenerbahçe 0-2

07.10.2018 Spor Toto Süper Lig Fenerbahçe-Medipol Başakşehir 0-0
Trabzonspor
Tarih Organizasyon Maç Skor

10.04.2016 Spor Toto Süper Lig Trabzonspor-Medipol Başakşehir 1-1

17.12.2016 Spor Toto Süper Lig Medipol Başakşehir-Trabzonspor 1-0

21.05.2017 Spor Toto Süper Lig Trabzonspor-Medipol Başakşehir 0-0

17.09.2017 Spor Toto Süper Lig Medipol Başakşehir-Trabzonspor 2-2

18.02.2018 Spor Toto Süper Lig Trabzonspor-Medipol Başakşehir 0-1

12.08.2018 Spor Toto Süper Lig Medipol Başakşehir-Trabzonspor 2-0
#Medipol Başakşehir
#Spor Toto Süper Lig
#Başakşehir Galatasaray özet
#Başakşehir Galatasaray özet izle
5 yıl önce
default-profile-img