|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizin şu anda en büyük açığı muhalefettir

AK Parti Rize mitinginde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muhalefet ne kadar kaliteli, ne kadar vizyoner olursa, bir ülkenin siyasetinin kalibresi de o derece yüksek olur. Maalesef Türkiye’de bu konuda ciddi bir eksiklik yaşanıyor. Ülkemizin şu anda en büyük açığı muhalefettir. Milletimiz böyle bir muhalefeti hak etmiyor." dedi.

Yeni Şafak
18:32 - 13/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 18:51 - 13/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Rize mitinginde vatandaşlara hitap ediyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Rize mitinginde vatandaşlara hitap ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Rize mitinginde vatandaşlara hitap ett.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

(Ovit Tüneli) Birileri kekle pastayla muhallebiyle uğraşırken, biz, Türkiye'yi bir hayaliyle daha buluşturduk.

Bay Muharrem, ABD'den gelecek yeni telefonu bekleyedursun biz, dün Azerbaycan, KKTC, Ukrayna, Sırbistan cumhurbaşkanlarıyla beraber Türkiye bölgesini, enerji merkezine dönüştüren TANAP Projesi'ni hayata geçirdik.

Bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik.

Türkiye’yi ilk çeyrekte OECD ülkeleri arasında birinci sıraya, G-20 ülkeleri arasında da ikinci sıraya çıkardık.

2018'i ilk çeyreğinde ekonomimizi yüzde 7,4 oranında büyüttük.

Bay Muharrem, Edirne'deki terörist destekçisini yargıdan kurtarmanın hesabını yaparken, biz Rizeli, Erzurumlu, Trabzonlu hemşehrilerimizi yol eziyetinden kurtardık.

Bay Muharrem HDP sempetizanlarıyla Diyarbakır'da miting yaparken biz ABD ile Münbiç'i teröristlerden temizleme konusunda anlaştık.

(İnce) Çıkmış diyor ki; 'Ben zenci Türklerdenim, Erdoğan Beyaz Türk.' Ne dersen de, bunlar tutmaz. Ben, bu ülkenin has evladıyım. Hiç bir zaman beyaz Türk olmakla övünmedim. Sadece bu memleketin, bu milletin hizmetkarı olmakla övündüm.

Muhalefet ne kadar kaliteli, ne kadar vizyoner olursa, bir ülkenin siyasetinin kalibresi de o derece yüksek olur. Maalesef Türkiye’de bu konuda ciddi bir eksiklik yaşanıyor. Ülkemizin şu anda en büyük açığı muhalefettir. Milletimiz böyle bir muhalefeti hak etmiyor.

Biz, Allah'ın izniyle cari açığı falan hallederiz. Ülkemizin şu an en büyük açığı muhalefet açığıdır. Onu da halledeceğiz.

Ülkemizin 16 yılda müspet yönde mesafe alamadığı tek alan, muhalefetin kalitesi ve kalibresidir. Son zamanlarda muhalefetin adayı milliyetçi, muhafazakar, mütedeyyin kesime şirin gözükmek için adeta 40 takla atıyor.

Başörtüsü özgür olmasın diye imza atan bay Muharrem, bugün seçim meydanlarında olmadık taklalar atıyor. Neler yaptığınızı biliyoruz. Bunun adı siyaset değil, bunun adı takiyedir, omurgasızlıktır, iki yüzlülüktür.

O gün yasakların devamı için Anayasa Mahkemesi'nin kapısında nöbet tutan Bay Muharrem, bugün meydanlarda özgürlükten bahsediyor. Biz senin cemaziyelevvelinizi biliyoruz.

Pensilvanya'dan aldığınız akıllarla vatandaşlarımızın aklını çelemeyeceksiniz. FETÖ'cü taktiklerle Pensilvanya'dan aldığınız akıllarla vatandaşlarımızın aklını çelebileceğinizi zannetmek, tamamen beyhude bir uğraştır.

İkiyüzlü siyaseti asla partimizin kapısından içeri sokmadık.

Rize'ye şehir hastanesi de kazandırıyoruz. Şehir hastanesinin yapımına yakında başlatıyoruz. Bu hastane, 554’ü normal yatak, 140’ı yoğun bakım yatağı, 100’ü palyatif bakım yatağı, 6’sı mahkum yatağı olmak üzere toplam 800 yatak kapasiteli olacak.

Biz, bugüne kadar miting meydanlarında ne söylediysek Mecliste de aynısını söyledik. Diyarbakır'da, Hakkari'de neyi savunuyorsak, Trabzon'da, Rize'de, Giresun'da ve Adana'da da aynısını savunduk. Çift dilli, çift kimlikli, iki yüzlü siyaseti asla partimizin kapısından içeri sokmadık.

Kaçkar dağları milli parkını tüm vatandaşlarımızın kullanımına açarak milletimizin hizmetine sunuyoruz.

Rize'ye 16.5 katrilyon yatırım yaptık. 1783 yeni derslik yaptık, memleketimize üniversite kazandırdık, yurtlar yaptık.

Proje bedeli 1 milyar 461 milyon lira olan havalimanımız yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli olacak. 2020 yılı sonuna kadar da tamamlayıp hizmetinize sunmayı planlıyoruz.

#Recep Tayyip Erdoğan
#AK Parti
6 yıl önce