|

Seçim 2019 |Siirt Yerel Seçim ve Meclis Seçimi Sonuçları - CANLI

Seçim 2019 Siirt Seçim Sonuçları ve Meclis seçimi sonuçları ne durumda? 31 Mart 2019'da seçim sonuçlarında hangi partiler öne geçti Siirt ilinde partilerin oy oranları ve sandık sonuçları ve Meclis seçimi sonuçları. Siirt Yerel seçim sonuçları en hızlı şekilde Yeni Şafak seçim sonuçları sayfasında!

Yeni Şafak
21:40 - 31/03/2019 Pazar
Güncelleme: 15:36 - 31/03/2019 Pazar
Yeni Şafak
Siirt seçim sonuçları.
Siirt seçim sonuçları.

Seçim 2019 yerel seçim sonuçları Siirt ili ve ilçelerinde son durum ne? Türkiye'nin en önemli seçimlerinden biri olan yerel seçimlerde Siirt seçmeni nasıl bir karar verdi? Sandıkların açılıp oyların sayılmasıyla birlikte birlikte Siirt ilinde heyecan doruklara ulaştı. Tüm seçmenlerin ve halkın merak ettiği Siirt ili ve ilçelerinde kim belediye başkanı oldu? İşte tüm detaylarıyla Siirt yerel seçim sonuçları ve Meclis seçimi sonuçları sayfamız.

SİİRT

Siirt'in nüfusu 2018 yılı itibariyle 331.670'dir.

Coğrafi konum olarak Anadolu ve Mezopotamya'nın kesiştiği bölgenin yüksek kısımlarında kurulan Siirt'te 1963 yılında Halet Çamlıbel ve R.J. Braidwood başkanlığında kurulan Güneydoğu Anadolu Tarih Öncesi Araştırmaları Karma Projesi kapsamında Siirt ilinde yapılan yüzey araştırmalarında Cilalı Taş, Bakır, Tunç ve Hellenistik, Roma, Bizans ve İslâm dönemlerinden Yakın Çağ'a uzanan dönemlere ait buluntular ortaya çıkarılmıştır. 3500 yıl öncesine dayandığı iddia edilen Akabe Yolu da bu kenttedir.

İslam egemenliği

639'da Elcezire'nin fethi için görevlendirilen İlyas Bin Ganem Diyarbakır yöresini İslam mücahidlerine açtığı zaman Siirt aynı akıbete uğramıştır. Diyarbakır'ın zaptında önemli hizmetleri bulunan Halit Bin Velid Hasankeyf Savaşı'nda muzaffer olduktan sonra Siirt'e yürümüş şehrin o zamanki hakimi Hersolu itaatini arz ederek şehri teslim etmiştir. Bundan sonra Siirt Hakimliği'ne sahabeden olan Hişşam oğlu Hakem tayin olunmuştur.

#Siirt Seçim sonuçları
#Siirt seçim sonuçları 2019
#Siirt meclis seçim sonuçları 2019
#yerel seçim Siirt 2019
#seçim sonuçları Siirt
#Siirt yerel seçim sonuçları
#Siirt yerel seçim sonuçları 2019
5 yıl önce