|

Yıldırım: Hayvanlarla ilgili kanun seçimden sonra çıkacak

Başbakan Yıldırım, Sakarya'da yavru köpeğin vahşice öldürülmesine ilişkin "Sakarya'da yaşanan insanlıkla izah edilecek bir şey değil, cinayetin ötesinde tam bir vahşet. Bu olaydan sonra hayvanlarla ilgili kanunları tekrar gözden geçirdik. Seçimlerden sonra en önce çıkacak kanun, takip edin. Seçimler belli olunca, hayvanların korunmasına yönelik kanun olacak. Hayvanlara herhangi bir şekilde şiddet uygulayan, öldüren, cezalandıranlara çok ağır cezalar getiriyoruz."dedi.

Yeni Şafak
21:14 - 20/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 21:19 - 20/06/2018 Çarşamba
AA
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, Sakarya'da yavru köpeğin vahşice öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı.

Yıldırım, "Sakarya'da yaşanan insanlıkla izah edilecek bir şey değil, cinayetin ötesinde tam bir vahşet. Bu olaydan sonra hayvanlarla ilgili kanunları tekrar gözden geçirdik. Seçimlerden sonra en önce çıkacak kanun, takip edin. Seçimler belli olunca, hayvanların korunmasına yönelik kanun olacak. Hayvanlara herhangi bir şekilde şiddet uygulayan, öldüren, cezalandıranlara çok ağır cezalar getiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Yıldırım, "Ekonomi üzerinden AK Parti iktidarını sonlandırma yönünde bir gayret var. Bunu nereden anlıyoruz, seçimlere son bir ay kala değerlendirme kuruluşları hiç gündemlerinde yokken arka arkaya Türkiye'nin notunu düşürdü, bankaların notunu düşürdü. Verdikleri mesaj; 'Türkiye'ye gitmeyin, Türkiye'de terör var, istikrarsızlık var, Türkiye yatırım ortamı için iyi bir yer değil'. Ama bunun seçimlerden sonra tamamen biteceğini söyleyebilirim. Çünkü inşallah yine istikrar kazanacak, yine AK Parti kazanacak, Recep Tayyip Erdoğan kazanacak. Ondan sonra bize karşı oyun oynayanlar tekrar gelecekler el sıkışacaklar, başka hiç çareleri yok." şeklinde konuştu.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Ankara
6 yıl önce