|

Ajax liderliğini sürdürdü

Hollanda Birinci Futbol Ligi'nin (Eredivisie) 20. haftasında deplasmanda Go Ahead Eagles'i 1-0'la geçen Ajax, liderliğini sürdürdü.

Aa
00:00 - 27/01/2014 Pazartesi
Güncelleme: 12:08 - 27/01/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Ajax liderliğini sürdürdü
Ajax liderliğini sürdürdü

Hafta içinde Hollanda Kupası'nda Feyenoord'u yenerek yarı finale çıkma başarısı gösteren Amsterdam ekibi, zaman zaman zor anlar yaşadığı zayıf rakibi karşısında galibiyete 74. dakikada Schöne'nin attığı golle ulaştı.

Sezonun ilk yarısının son haftasında averajla zirveye oturan Ajax, aldığı bu galibiyet sonunda evinde NEC Nijmegen ile 1-1 berabere kalan en yakın rakibi Vitesse ile arasındaki puan farkını 2'ye çıkardı.

Genç kadrosuyla sezonun ilk yarısında başarılı bir performans sergileyerek uzun süre liderlik koltuğunda oturan Vitesse, "Gelderland derbisi" olarak adlandırılan maçta puan tablosunun son sırasında yer alan NEC Nijmegen engelini aşamadı: 1-1

Evinde oynamasına rağmen zayıf rakibi karşısında bir türlü istediği oyunu sahaya yansıtamayan Vitesse, aldığı bu sonuçla taraftarlarına hayal kırıklığına uğrattı.

Şampiyonluğun bir diğer adayı Feyenoord'un ADO Den Haag'a 3-2 yenildiği haftada, zirveyi yakından ilgilendiren Groningen-Twente maçı ise olumsuz hava koşullarından dolayı oynanamadı. Bu maç Hollanda Futbol Federasyonu'nun belirleyeceği başka bir tarihte oynanacak.

- Gol krallığı

Eredivisie'de gol krallığı yarışında bu hafta fileleri bir kez havalandıran Heerenveen'den Finnbogason, gol sayısını 19'e çıkararak ilk sıradaki yerini korudu.

Bu futbolcuyu 15 golle Feyenoord'dan Pelle ve 12 golle AZ Alkmaar'dan Johannsson takip ediyor.

- Sonuçlar
Eredivisie'nin 20. haftasında alınan sonuçlar ve puan durumu şöyle:

Heracles Almelo-Waalwijk: 2-1

ADO Den Haag-Feyenoord: 3-2

Roda-Utrecht: 1-0

NAC Breda-PEC Zwolle: 1-2

PSV Eindhoven-AZ Alkmaar: 1-0

Cambuur-Heerenveen: 3-1

Vitesse-NEC Nijmegen: 1-1

Go Ahead Eagles-Ajax: 0-1

Groningen-Twente: (Ertelendi)

-Puan durumu
- 21. hafta maçları

Feyenoord-Vitesse

Heerenveen-ADO Den Haag

Heracles Almelo-NAC Breda

PEC Zwolle-Roda

AZ Alkmaar-Groningen

Utrecht-Ajax

Twente-Cambuur

NEC Nijmegen-Go Ahead Eagles

RKC Waalwijk-PSV Eindhoven


11 yıl önce