|

Alanya çıkış maçımız olacak

Trabzonspor Genel Sekreteri Gençağa Meriç, hafta sonu oynayacakları Aytemiz Alanyaspor maçıyla birlikte yeniden çıkışa geçeceklerini belirterek, “Kaliteli bir kadromuz var. Karamsar günlerin geride kalacağına inanıyoruz. Seri galibiyetler alarak ligi en iyi yerde bitireceğiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 14:04 - 21/02/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
​Trabzonspor Genel Sekreteri Gençağa Meriç
​Trabzonspor Genel Sekreteri Gençağa Meriç

Trabzonspor Genel Sekreteri Gençağa Meriç, 6 haftadır kazanamayarak zirve yarışından uzaklaşan bordo-mavili kulübün yeniden çıkışa geçeceğini belirtti. Ligin ilk yarının son bölümlerinde aldıkları seri galibiyetlerle zirve yarışına ortak olduklarını, ancak ikinci yarıda kazanabilecekleri maçlarda şansızlıklar sonucunda puan kayıpları yaşadıklarını söyleyen Meriç, "Bu kaliteli kadro her ne olursa olsun kazanmak zorunda. Malatyaspor maçı sonrası da karamsar bir tablo yaşanmıştı. Bunun altından bu kadro çıkmıştı. Şimdi yine karamsar günlerin geride kalacağına inanıyoruz. Alanyaspor maçıyla yeniden çıkışa geçeceğiz. Seri galibiyetler alarak ligi en iyi yerde bitireceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

ZOR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ

Geldikleri günden itibaren Trabzonspor'da ekonomik olarak da müthiş gayret sarf ettiklerini aktaran Meriç, "Bunun yanında da kaliteli bir kadro oluşturduk ama hepimizin arzu ettiği sonuçları alamadık. Özellikle son haftalarda hak etmediğimiz puan kayıpları yaşadık. Şansızlıklar oldu, Göztepe maçında atamadık, son maçta da goller kaçırdık. Yüzde yüz kazanacağımız maçlarda galibiyet olmadı" dedi. Gençağa Meriç, kulübün kasasına elde ettiği gelirlerden 1 lira girmediğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Ortalama her yıl 200 milyon liraya yakın da para çıkıyor. Bu kaynağı bulmak zorundasınız. Kulübün gelirleri tamamen temlikte. Bir forma satılıyor, bankaya gidiyor. Trabzonspor, ekonomik olarak en zor dönemini yaşıyor. Bu dönemi de aşıp Trabzonspor'u ekonomik olarak sürdürülebilir seviyeye getirmek zorundayız. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz, projeler üretiyoruz. Bunu da başaracağımıza inanıyoruz."

  • ORTAK AMACIMIZ TRABZONSPOR
  • Son dönemde çıkan genel kurulun erken yapılacağı söylentilerine de cevap veren Meriç, “Bu yönetim Aralık ayına kadar seçildi. Bu aya kadar yapabileceğimizin maksimumunu yapmaya çalışacağız. Trabzonspor'un başarılı olması çıkışa geçmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Hepimizin ortak amacı Trabzonspor'un başarısı olması. Mayıs ayında yapılacak 6 aylık genel kurul Trabzonspor'a fayda sağlamaz" dedi.
5 puanlık fark 13'e çıktı

Teknik direktör Rıza Çalımbay’ın takımın başına gelişinin ardından üst sıralara doğru tırmanışa geçen Trabzonspor’da hesaplar tutmadı. Süper Lig'in 9. haftasında zirvede yer alan Galatasaray ile arasında 14 puanlık bir fark bulunan bordo-mavililer, sahasında sarı-kırmızılıları 2-1 mağlup etmesiyle de bir ivme yakalamıştı. Trabzonspor, ardından oynadığı Kayserispor maçında aldığı beraberliğin ardından 5 maçlık galibiyet serisine imza atarak 33 puanla lider Medipol Başakşehir ile arasındaki puan farkını 5’e indirmişti. Karadeniz temsilcisi, ilk yarının son maçı olan Karabükspor beraberliğinin ardından 5 maç üst üste sahadan 1 puanla ayrılıp son maçta da Başakşehir'e yenilerek zirve ile arasındaki puan farkının 13’e çıkmasına engel olamadı.


Makedon ve Türk takımlarının 'Trabzonspor' dostluğu

Makedonya'nın Gostivar kentinden Yukarı Banisa Trabzonspor futbol takımı ile İstanbul Trabzonspor, dostluk maçında 3-3 berabere kaldı. Küçükçekmece Belediyesi'nin misafiri olarak İstanbul'da kamp yapan Makedonya 4. Lig ekibi Yukarı Banisa Trabzonspor, İstanbul 1. Amatör Kümetakımı İstanbul Trabzonspor ile Halkalı Etap Stadı'nda yaptığı maçta 3-3 berabere kaldı. İki takım ilk golden sonra birlikte asker selamı verdi. Maçı Makedonya asıllı AK Parti Milletvekili Gülay Dalyan, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Trabzonspor Futbol AŞ Yöneticisi Veysel Taşkın ve taraftarlar izledi. Seremoniye İstanbul Trabzonspor 'Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz', Yukarı Banisa Trabzonspor ise 'Amacımız kazanmak değil, dost kalmaktır' pankartıyla çıktı. Bu arada Yukarı Banisa Trabzonspor Başkanı Muhammed Şaban, Zeytin Dalı Harekatı'na destek vererek, "Osmanlı İmparatorluğu, 500 yıl önce bizi Makedonya'ya götürdü. Reisimiz, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan isterse Afrin'e de gideriz, hazırız" derken, statlarının adının da Recep Tayyip Erdoğan olduğunu da söyledi.

#Trabzonspor
#Süper Lig
6 yıl önce