|

Ali Koç: 'Hocayı halıya saracağız' demişler

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, teknik ekipten 3 isimle yolların ayrılmasına sebep olan detayları anlattı. Koç'un yaptığı açıklamalar futbol kamuoyunda büyük şaşkınlık yaşattı.

Yeni Şafak
14:44 - 10/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 15:19 - 10/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Ali Koç.
Ali Koç.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, geçtiğimiz günlerdeki takım içi operasyonla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. FB TV'de konuşan Koç, Aykut Kocaman'ın teknik ekibinden kalan isimlerin takım içerisinde gruplaşma çalışmalarında bulunduğu ve takımın idman raporlarını ve taktiklerini dışarıya sızdırdıklarını söyledi.

İşte Ali Koç'un konuyla ilgili açıklamaları;
  • "Biz kadro dışıların nedenini bilerek açıklamadık. Bekledik ki görelim kim nasıl davranacak ve konuyu nereye çekecekler, kimler sızacaklar. Kim dost, kim düşman gördük. Şimdi söz sırası bize geldi. Erwin Koeman'ın göreve gelişi sonrası Turgay Altay'ın görevlerinin bir kısmı aktarılıyor. Bunun ardından yardımcı antrenörlerin teknik ekibe yardımı düşüyor. İsteksizlik oluyor ve kötü sonuçlar başlıyor. Sorumluluktan kaçmaya, umursamaz tavırlar göstermeye başlıyorlar. Oyuncular maçlardan sonra yorgun olduklarını bu kişilere bildiriyorlar ve daha sonra bunun teknik direktöre iletilmediği ortaya çıkıyor. Araştırmalar sonra dayanıklılık testlerinin yanlış yapıldığı ortaya çıkıyor. Bunların ciddi sakatlıklar yaratabileceği orta çıkıyor. Beşiktaş maçından önce takımın motivasyonunu düşürmek için ciddi çaba sarf ediliyor. Hatta bu maç içine kadar taşınıyor. Salona bir halı seriliyor. Bu halının ne olduğu sorulunca bir arkadaş 'Bugün hoca yenilecek ve cenazesini halıya saracağız' cevabı veriyor. Spartak Trnava maçından önce ise 'safınızı seçin' sözleri söyleniyor. Turgay Altay ise oyunculara, hocanın görevine son verildiğini söylüyor. 'Cenazeyi bu sefer kesin kaldırıyoruz' diyorlar. Maçı kazanınca da 'Fenerliler yüzünüz gülüyor, maçı kazandınız ya' deniliyor. Bu hocaların 28 Haziran'dan itibaren idman programları, idman performans verileri, idmanlarla ilgili tüm görüntüler, tüm maç istatistikleri ve raporlarını dışarıya sızdırdıkları ortaya çıktı. Bilgisayarlarını incelediğimizde sızmaların olduğunu görüyoruz. Özel bilginiz sızdıktan sonra her yere gidebilir. Geçen senenin tüm performans dataları silinmiş. Niye silindi dediğimiz zaman 'Yeterli hafıza yoktu' diyorlar. Bir taraftan mevcut veriler sızdırılıyor, bir taraftan geçen sezonun verileri siliniyor. Siz oradan ekmek yiyorsanız, sadakatiniz, aidiyetiniz orayadır. Herhalde bu arkadaşlarla sıkıntılı süreç yaşayacağız öyle görünüyor."

#Fenerbahçe
#Ali Koç
6 yıl önce