|

Aslan’da Rusya endişesi

Şampiyonlar Ligi’nde yarın Rus ekibi Lokomotiv Moskova ile deplasmanda karşılaşacak G.Saray, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginlikten endişeli. İkinci başkan Yusuf Günay, Moskova’daki Türkiye Büyükelçiliği ile temas halinde. Olumsuz bir durumda UEFA’dan, karşılaşmanın yerinin değiştirilmesi istenecek.

Umut Yılmaz
04:00 - 27/11/2018 mardi
Güncelleme: 09:26 - 27/11/2018 mardi
Yeni Şafak
Galatasaray Lokomotiv Moskova ile oynadığı ilk maçı evinde 3-0 kazanmıştı.
Galatasaray Lokomotiv Moskova ile oynadığı ilk maçı evinde 3-0 kazanmıştı.

Şampiyonlar Ligi’nde yarın Rus ekibi Lokomotiv Moskova ile deplasmanda karşılaşacak olan ve D Grubu’nda 4 puanla 3. sırada bulunan Galatasaray, gruptan çıkma şansını, en azından Avrupa Ligi’nde yoluna devam etme fırsatını kaçırmamak adına bu karşılaşmada sahadan mutlak 3 puan alarak ayrılmak istiyor. Ancak, zorlu karşılaşma öncesi Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerginlik sarı-kırmızılılarda endişe oluşturmuş durumda.

İki ülke arasında yaşanan gerilimin sokaklara da yansımış olması Galatasaray yönetimini gerek güvenlik gerek konsantrasyon açısından düşündürüyor. Karşılaşmanın oynanacağı Rusya’nın başkenti Moskova’da gerginliğin bulunması sarı-kırmızılı cephenin endişelerini arttırıyor. Herhangi bir sorunla karşı karşıya kalmak istemeyen Galatasaray yönetiminin, maçın yerinin değiştirilmesi için UEFA’ya başvuruda bulunmayı planladığı ifade edildi. Daha önce Ukrayna’da yaşanan iç savaş nedeniyle takımların güvenliğini tehlikeye atmak istemeyen UEFA, Shakhtar Donetsk’in evinde maç yapmasına izin vermemişti.



Büyükelçilikle temas kuruldu

Diğer yandan Galatasaray yönetimi adına başkan yardımcısı Yusuf Günay’ın gelişmeleri yakından takip ettiği öğrenildi. Günay’ın, Moskova’daki Türkiye Büyükelçiliği ile sürekli irtibat halinde olduğu ve karşılaşma ile alakalı herhangi riskli bir durumun bulunmadığı bilgisi verildi. Galatasaray yönetimi güvenlik riski olup olmadığı hakkında elçilikle temasını sürdürürken şu an için karşılaşmanın başka bir yere alınmasını gerektirecek bir durumun olmadığı ancak olumsuz bir gelişme halinde sarı-kırmızılı kulübün hemen bilgilendirileceği ifade edildi. Günay’ın, bugün de Türkiye Büyükelçiliği ile sürekli temasta bulunacağı Rusya’ya hareket etmeden herhangi olumsuz bir gelişme söz konusu olursa UEFA nezdinde maçın başka yere alınması için gerekli adımların atılacağı kaydedildi.

  • Gözler TFF’ye çevrildi
  • Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetim kurulunun, bugün Galatasaray ile Atiker Konyaspor arasında oynanan ve maçın hakemi Hüseyin Göçek tarafından verilen penaltı kararını masaya yatırması bekleniyor. Söz konusu pozisyonda verilen hatalı kararda etkinliği bulunan Video Hakem Uygulaması Sistemi (VAR) hakemi Halis Özkahya’nın da değerlendirmeye alınması gündemde. İki hakemden en az birinin hakemliğinin askıya alınması bekleniyor.
ALİ DÜRÜST İSTİFADAN VAZGEÇTİ

Diğer yandan Türkiye Futbol Federasyonundaki (TFF) görevlerinden istifa eden TFF Başkan Vekili Ali Dürüst, kararından vazgeçtiğini açıkladı. Dürüst, yaptığı açıklamada, “Tekrar değerlendirme yapıp görevime devam etme kararı aldım. Türk futbolu ve Galatasaray’a daha iyi hizmet edebileceğime inandığım için böyle bir karar aldım. TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve TFF’ye güvenim tamdır” ifadelerini kullandı.

Taraftara açık idman

G.Saray, Süper Lig’in 14. haftasında Beşiktaş ile 2 Aralık Pazar günü Vodafone Park’ta oynanacak derbi öncesi son idmanını Türk Telekom Stadı’nda taraftarı önünde yapacak. Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, 1 Aralık Cumartesi saat 19.05’te Türk Telekom Stadı’ndaki idmanın taraftara açık olacağı bildirildi. GS Store’lardan yarından itibaren Cumartesi gününe kadar 19.05 liralık alışveriş yapanların yanı sıra G.Saray Stadyum Müzesi ve stat turu bileti alan taraftarlar da idmanı takip edebilecek. Kombine kart sahipleri de antrenmanı izleyebilecek.

#Galatasaray
#Süper Lig
#UEFA
il y a 5 ans