|

Bakan Çağatay Kılıç müjdeyi verdi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Hacettepe Üniversitesi Doping Kontrol Merkezi'nin, Dünya Anti Doping Ajansı (WADA) akreditasyonunu tekrar aldığını açıkladı.

Yeni Şafak
10:04 - 14/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 07:07 - 14/05/2015 Perşembe
IHA

Bakan Çağatay Kılıç yaptığı açıklamada, WADA akreditasyonunu 27 Haziran 2011'de kaybeden Hacettepe Doping Kontrol Merkezi'nin, hummalı bir çalışma neticesinde akreditasyonunu tekrar aldığını kaydetti. WADA'nın Monaco'da gerçekleştirilen toplantısının ardından müjdeli haberi aldıklarını kaydeden Bakan Kılıç, “WADA, resmi olarak Türkiye'ye akreditasyonu geri verdiğini açıkladı. Akreditasyon sayesinde laboratuvar, uluslararası anlamda çalışmalara başlayabilecek. Bu süreçte emeği geçen bütün kurumlara teşekkür ediyorum” dedi.



Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak, 'Dopinge sıfır tolerans' yaklaşımlarına tavizsiz olarak devam ettiklerini belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Bizim düsturumuz bu. Burada da doping kontrol merkezinde çok güzel çalışmaların yapılacağına inanıyorum. Ümit ediyorum ki doping kontrol merkezimizin çalışmalarıyla uluslararası arenada da kendimizi tekrar en iyi şekilde göstereceğiz” diye konuştu.

#Gençlik ve Spor Bakanı
#Akif Çağatay Kılıç
#Hacettepe Üniversitesi Doping Kontrol Merkezi
#Dünya Anti Doping Ajansı
#WADA
#akreditasyon
#müjde
9 yıl önce