|

Başakşehir'i yeneceğiz

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Başakşehir maçı öncesinde düzenlediği basın toplantısında, “Bir şanssızlık yaşıyoruz ama bunu kıracağız. Bunun için de sadece destek istiyoruz. Başakşehir maçını taraftarımızın desteğiyle kazanan taraf olacağız" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/02/2018 Cuma
Güncelleme: 02:32 - 16/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
​Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay
​Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Medipol Başakşehir ile hafta sonu sahalarında oynayacakları maç öncesi Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tecrübeli teknik adam, geçtiğimiz hafta oynanan Gençlerbirliği karşısında galibiyeti kaçırdıkları için üzgün olduklarını belirterek, “Uğur bizden önce de penaltıcıydı, hiçbir penaltıyı kaçırmamıştı. Bir sürü insan kaçırabiliyor, atabiliyor. Bizim yaşadığımız şanssızlıktı, penaltıyı atabilsek farklı olacaktı'' diye konuştu. Başakşehir ile yapacakları karşılaşmaya ilişkin iddialı konuşan tecrübeli teknik adam, "Başakşehir, Fenerbahçe maçına çıktığı kadroyla bize karşı çıkmayacak. Bambaşka ideal bir kadroyla çıkacaklardır. Kimseden çekinmiyoruz. Başakşehir'i taraftarımızın desteğiyle yeneceğimize inanıyorum. İnşallah kazanan taraf biz olacağız" diye konuştu.

BAZI KESİMLER KAOSU ÇOK SEVİYOR!

Alınan beraberliklerin ardından bordo-mavili takımın korkak futbol oynadığı yönündeki eleştirilere de yanıt veren Çalımbay, “Her eleştiriye açığız, saygılıyız. Herkesin kendine göre bir fikri, futbol görüşü var ama korkaklık benim işim değildir. 13 maçta aldığımız tek mağlubiyet var. Ondan sonra bu takım hiç mağlubiyet almamış. Burada öyle bir kesim var ki kaosu çok seviyor. Göztepe maçını mükemmel oynadık. Her maçtan sonra eleştiriyorlar. Bu arkadaşlar bir baksınlar, bu takım nereden nereye gelmiş. Oynadığı 13 maçta tek bir mağlubiyet var. Son maçlara baktığımız zaman Konya'da yediğimiz bir gol var son dakikada. Sonrasında Fenerbahçe maçı var. Yine son dakikada yediğimiz bir gol daha var. Ardından belki de en iyi oynadığımız Göztepe maçı var. Son oynadığımız maçta penaltıyı değerlendiremedik. Kusura bakmasınlar, Rıza Çalımbay penaltıya bir şey yapamaz. Arkadaşımız da isteyerek kaçırmıyor. Futbol içinde olan bir şey. İnsanların ona bakmaları gerekiyor. Eleştiriye açığız ama onların da saygı duyması gerekiyor" dedi.

TAKIMA SAHİP ÇIKILMASI GEREKİYOR

Bordo-mavili takımın başına gelmelerinin ardından Başakşehir'le aynı puanı topladıklarını belirten tecrübeli teknik adam, "Biz göreve başladıktan sonra Başakşehir ile neredeyse aynı puanı topladık. Belki bizden 1 puan fazla topladılar. İstesem yönetime 'Başkanım biz çok iyi durumdayız, mukavelemi uzatmak istiyorum' derdim ama ben istemiyorum. Sezon sonuna kadar ne mukavele ne de başka bir şey istiyorum. Benim tek isteğim Trabzonspor'un ligi iyi yerde bitirmesi. Bize eleştiri yapacaklarına takıma sahip çıkmaları gerekiyor. Antrenör, başkan gider, Trabzonspor ve taraftarı her zaman burada kalır. Bir şanssızlık yaşıyoruz ama bunu kıracağız. Kırmamız için de sadece destek istiyoruz" ifadelerini kullandı.


  • Kalede sıkıntı var!
  • Başakşehir maçının hazırlıklarını sürdüren Trabzonspor'da kaleci sıkıntısı dikkat çekti. Sakat olan ve sezonu büyük ihtimalle kapatan Esteban'ın yanı sıra, Onur'un da sakatlık yaşaması ve çalışmalarını salonda gerçekleştirmesi bordo-mavili camiada tedirginliğe yol açtı. Genç kaleci Arda Akbulut'un milli takıma gitmesiyle idmanda sadece Uğurcan Çakır yer aldı. Bunun üzerine U-21 takımında forma giyen Ömer Can Karbuz A takımla birlikte çalışarak Başakşehir hazırlıklarında yer aldı. Onur Kıvrak'ın sağlık heyeti tarafından karşılaşmaya yetiştirilmeye çalışıldığı ve büyük olasılıkla forma giyeceği öğrenildi.
Kral oynamak istiyor

Trabzonspor'un yıldız golcüsü Burak Yılmaz, teknik direktör Rıza Çalımbay'la bir görüşme yaparak Pazar günü sahada olmak istediğini hocasına iletti. Başakşehir maçının seri başlangıcı olacağını belirten Burak Yılmaz, "Artık telafisi olmayan maçlar sürecine girdik. İlk yarının sonunda olduğu gibi yakalayacağımız iyi bir seriyle her şeyin yoluna gireceğine inanıyoruz" dedi. Tecrübeli teknik adam Rıza Çalımbay ise, yaptığı basın toplantısında Burak Yılmaz'ın sakatlığının iyi durumda olduğunu ve pazar günü sahada olabileceğini söyledi.

#Trabzonspor
#Rıza Çalımbay
6 yıl önce