|

Beşiktaş, Çakır'la zorlanıyor

Süper Lig'de Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında oynanacak maçta düdük çalacak olan Cüneyt Çakır kariyerindeki 20. derbi mücadelesini yönetecek.

Yeni Şafak
17:04 - 25/02/2016 Perşembe
Güncelleme: 15:16 - 25/02/2016 Perşembe
Diğer

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yolunda belirleyici olacak Fenerbahçe–Beşiktaş derbisine Cüneyt Çakır atandı. En son Şampiyonlar Ligi son 32 turunda Barcelona'nın Arsenal'ı deplasmanda 2-0 yendiği maçta düdük çalan Çakır, pazartesi günü 20. kez bir derbi mücadelesini yönetecek.



Beşiktaş, Çakır'la sadece 1 derbi kazanabildi

Cüneyt Çakır kariyeri boyunca 9 kez Fenerbahçe – Galatasaray, 7 kez Galatasaray – Beşiktaş ve 3 kez Beşiktaş – Galatasaray derbisinde düdük çaldı. Beşiktaş, Cüneyt Çakır'ın yönettiği 10 derbide sadece 1 kez kazanırken 3 kez berabere kaldı, 6 kez de mağlup oldu. Fenerbahçe ise 12 derbide 6 kez galip geldi, 3 kez berabere kaldı 3 kez mağlup oldu.


Çakır'ın yönettiği maçların 1'ini Fenerbahçe kazanırken 2'si berabere bitti.




3 derbide 2 penaltı 2 kırmızı kart

Bugüne kadar 3 kez Fenerbahçe -Beşiktaş derbisi yöneten Cüneyt çakır bu maçlarda 2 kez penaltı noktasını gösterirken 2 kez de kırmızı kartına başvurdu. 2010-11 sezonu ilk yarısında oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş 1-1 derbisinde görev alan Çakır bu maçta Beşiktaş lehine 1 penaltı kararı vermişti. Aynı sezonun ikinci devresinde Fenerbahçe'nin 4-2 kazandığı maçta Cüneyt Çakır sarı-lacivertli takım lehine 1 penaltı kararı vermiş, Beşiktaş'tan ise Ferrari'ye kırmızı kart göstermişti. 2013-14 sezonunda Fenerbahçe ile Beşiktaş arasından oynanadan ve 3-3 sona eren derbide ise Cüneyt Çakır, Beşiktaş'tan Necip Uysal'a kırmızı kart göstermişti.



Bu sezon Beşiktaş'ın üç, Fenerbahçe'nin ise iki lig maçını yönetti

Cüneyt Çakır, bu sezon Beşiktaş'ın Gaziantepspor'u sahasında ve deplasmanda 4-0 yendiği iki maçta ve sahasında Kasımpaşa ile 3-3 berabere kaldığı karşılaşmada düdük çaldı. Çakır, Fenerbahçe'nin ise Çaykur Rizespor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldığı maçta ve Kadıköy'de 1-0 kazandığı Medipol Başakşehir maçını yönetmişti.







#Cüneyt Çakır
#beşiktaş
#fenerbahçe
#derbi
8 yıl önce