|

Beşiktaş'ın gündemindeki Karius'un dikkat çeken istatistiği

Beşiktaş'ın transfer gündemindeki Karius'un Şampiyonlar Ligi finalinde yediği goller zihinlerde yerini korurken siyah beyazlı taraftarlar Alman file bekçisi için ikiye bölündü. Bazı taraftarlar kalecinin transfer edilmemesini isterken bazıları da Karius'un faydalı olacağı fikrinde. Peki istatistikler ne söylüyor? İşte Beşiktaş'a transfer olması beklenen 25 yaşındaki file bekçisinin dikkat çeken rakamları.

Yeni Şafak
22:40 - 20/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 23:31 - 20/08/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Karius, Liverpool'a Mainz'den 6 milyon euro karşılığında transfer olmuştu.
Karius, Liverpool'a Mainz'den 6 milyon euro karşılığında transfer olmuştu.

Beşiktaş'ın kaleci olarak düşündüğü isimlerin başında yer alan Karius, Liverpool'un Crystal Palace ile oynadığı maçın kadrosuna alınmadı. Bu durum Alman kalecinin siyah beyazlılara transfer olacağı iddialarını kuvvetlendirdi.

Peki Beşiktaşlılar Karius'un transfer edilmesini istiyor mu? Bu konuda sosyal medyada taraftarlar ikiye bölünmüş durumda. Bazı taraftarlar kalecinin transfer edilmemesini isterken bazıları da Karius'un faydalı olacağı fikrinde.

Alman file bekçisinin Şampiyonlar Ligi finalinde yediği hatalı goller hafızalardaki yerini korurken Karius'un istatistikleri bize farklı şeyler söylüyor. Takımı Şampiyonlar Ligi'nde finale taşıyan isimlerden olan file bekçisi geçtiğimiz sezon çıktığı 33 maçta 31 gol yedi. Karius, 16 maçta ise kalesini gole kapatmayı başardı.

Yüzde 65.2 kurtarış yüzdesi yakalayan kalecinin OPTA istatistikleri şöyle;


#Beşiktaş
#Karius
#Liverpool
6 yıl önce