|

Burak Yılmaz açıkladı: Dönersem Galatasaray'da oynarım

Devre arasında Çin'e giden ve dün oynadığı ilk maçta golünü atan Burak Yılmaz, açıklamalarda bulundu. Milli yıldız, Çin'deki ilk maçındaki performansı hakkında konuşurken Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olmasını istediği takımı da açıkladı.

Yeni Şafak
11:01 - 18/04/2016 Pazartesi
Güncelleme: 11:07 - 18/04/2016 Pazartesi
Diğer
Burak Yılmaz (Beijing Guoan)
Burak Yılmaz (Beijing Guoan)

Galatasaray'dan devre arası ayrılarak Çin'in Beijing Guoan takımına transfer olan milli oyuncu Burak Yılmaz, önemli açıklamalarda bulundu.



Dün takımıyla çıktığı ilk maçta golünü atan başarılı forvet, Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş'ın şampiyon olmasını istediğini söylerken Çin'deki hayatı, Galatasaray ve birçok konuda çarpıcı ifadeler kullandı.



Burak Yılmaz'ın açıklamalarından önemli kısımlar şu şekilde:


Allah yardım etti. İlk maçımı oynadım. İlk devre 0-0'dı. İkinci devre girdim, gol attım, attırdım, penaltı yaptırdım. Burada Türkiye'den daha çok tanıyorlar beni. Mübalağa ettim ama gerçekten çok tanıyorlar. Çok iyi Galatasaray taraftarları var. Türkiye'deki muameleyi görüyorsun burada, tanınma açısından.



Ben kafa olarak gitmeye hazırlamıştım son dönemde. Çin mi, İtalya mı, İngiltere mi olacak orası belli değildi. Oradan da ciddi teklifler vardı. Ben tercihimi Çin'den yana kullandım. Çin'de statlar, taraftarlar enteresan bir şekilde o konuda bizden öndeler. Futbol ve kalite olarak bizden gerideler. Bu hız ve şevkle giderlerse 2-3 seneye bizi geçebilirler diye düşünüyorum.





Dönerse oynamak istediği takımı açıkladı


Gözle görülür Beşiktaş'ın avantajlı olduğu, şampiyonluğa çok yakınlar. Şenol hocamdan dolayı Beşiktaş'ın şampiyon olmasını istiyorum.Şu an Galatasaray hakkında konuşursam Galatasaray'a negatif olarak yansır. O yüzden bu konuda yorum yapmasam daha iyi olur. Daha yeni geldim buraya, dönmeyi düşünmedim bile. İnanın burada yaşamak çok zor. Yeni yeni alışıyorum. Ama dönmek istersem Galatasaray'a dönmek isterim yani. Orası beni yuvam. Kupalar, şampiyonluklar…



Galatasaray'ın her maçını takip ediyorum, inşallah bu sene Avrupa'ya katılma hakkı kazanırsak, her şey rayına oturacaktır. Hoca değişikliği en çok futbolcuyu etkiler. Riekerink'i hiç tanımıyorum ama illa bir kariyeri vardır. Sonuçta Galatasaray'a geliyor, kariyerli bir hocadır diye düşünüyorum. Hollandalıymış. Ben tanımıyorum, Sneijder tanır belki

...

Türk hoca her zaman daha farklıdır. Yabancıya göre yabancı farklıdır, bana göre Türk hoca farklı. Fatih hoca Hamza hoca. Türkiye'nin başarılarına bakıyorsunuz sonuçta hepsinin altında Türk hocalar var. Şenol hoca, Fatih hoca, Hamza hoca. Galatasaray'a kırılmak, kızmak bizim haddimiz değil. Biz öyle sevdik Galatasaray'ı. Hamza Hocanın kaldığını düşünelim, üst üste mağlubiyetler geldiğini düşünelim. Bilemeyiz. Hamza Hoca, geçen sene 3 kupa almış. Transferleri kendi yapmış, takımını kurmuş transferlerini yapmış. bir şeyler daha iyi gidebilirdi.




















#Burak Yılmaz
#Beijing Guoan
#Galatasaray
#Çin
8 yıl önce