|

Bursaspor'un tek korkusu Cüneyt Çakır

Süper Lig'de bugün sahasında Fenerbahçe'yi konuk edecek olan Bursaspor'da Cüneyt Çakır endişesi yaşanıyor. Bu konunun perde arkasında ise Çakır'ın maçlarda verdiği tartışmalı kararlar yatıyor.

Haber Merkezi
14:22 - 21/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 16:59 - 21/01/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Cüneyt Çakır. bu sezon Süper Lig'de 12 maçta orta hakem olarak görev yaptı.
Cüneyt Çakır. bu sezon Süper Lig'de 12 maçta orta hakem olarak görev yaptı.

Süper Lig’in 18. haftasında bugün sahasında Fenerbahçe'yi konuk edecek Bursaspor'da hakem endişesi yaşanıyor.

"Avrupa'da başka Türkiye'de başka" maç yönetme alışkanlığı olan ve bu sezon verdiği ve vermediği kararlarla gündem olan Cüneyt Çakır'ın bu maça atanması yeşil-beyazlı camiada tepkilere neden oldu.

VAR'a gitti, kararını değiştirmedi

Cüneyt Çakır sezon öncesi Galatasaray ile Akhisarspor arasında oynanan Süper Kupa maçında, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda Rodrigues'i düşüren Dany'e kırmızı kart yerine sarı kart göstermesi şaşkınlığa neden olmuştu. Çakır'ın bu pozisyonda VAR incelemesi yapmasına rağmen kartının rengini değiştirmemesi gündem olmuştu. VAR'a giderek kararını değiştirmeyen Cüneyt Çakır için "Egolu hakem" yorumları yapılmıştı.

VAR odasında faulü görmedi

Bu sezon Beşiktaş ile Çaykur Rizespor arasında oynanan maçı Bülent Yıldırım yönetti ama karşılaşmaya Cüneyt Çakır damga vurdu. VAR odasında bulunan Çakır Roco'nun kendi kalesine attığı golde Vedat Muriqi'nin yaptığı faulü görmedi ve gol geçerli sayıldı.


İki pozisyonda da Muslera'yı es geçti

Cüneyt Çakır'ın, Süper Lig’in 8. haftasında Galatasaray'ın deplasmanda Antalyaspor ile karşıya karşıya geldiği maçta Muslera'nın iki hareketini es geçmesi tepkilere neden olmuştu.


Mücadelenin 1. dakikasında savunma arkasına atılan uzun topta kalesinden çıkan Uruguaylı eldiven topu es geçerek Maicon’un karnına doğru tekme atmıştı. Antalyasporlu futbolcuların faul ve kırmızı kart beklediği bu pozisyona Cüneyt Çakır'ın 'devam' kararı vermesi tepki çekmişti.

Muslera, maçın uzatma dakikalarında ceza sahası içinde rakibini iterek yere düşürmüş, Cüneyt Çakır ise bütün itirazlara rağmen pozisyonu VAR’da izlemeden maçı bitirmişti.

Cüneyt Çakır'ın Bursaspor karnesi

Cüneyt Çakır Bursaspor'un bu zamana kadar 31 maçında düdük çaldı. Yeşil-beyazlı ekip bu maçların 12'sini kazanırken, 13'ünden mağlubiyetle ayrıldı. 6 maçta ise eşitlik bozulmadı. Cüneyt Çakır 31 maçta Bursaspor'a 5 kırmızı kart gösterdi. (Transfermarkt)

Trabzonspor'u 'Meler' yendi
  • Dün oynanan Trabzonspor-Medipol Başakşehir maçında mücadelenin hakemi Halil Umut Meler, Trabzonspor aleyhine verdiği skandal kararlarla tepki çekmişti. Yaşanan bu gelişmeler sonrası Anadolu kulüpleri hakemler tarafından haklarının gasp edilmesinden dert yanarken Merkez Hakem Kurulu'nun bu konuda nasıl bir tavır takınacağı merak ediliyor.



#Cüneyt Çakır
5 yıl önce