|

Cumhurbaşkanı'na verdiğim altın sözümü tuttum

Dünya Tekvando Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Servet Tazegül, ciddi sakatlığına rağmen zoru başardığını belirterek, “Cumhurbaşkanımıza altın sözü vermiştim. Sözümü tuttuğum için çok mutluyum. Şimdi de 2016 Rio Olimpiyat Oyunları için söz vereceğim" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 17/05/2015 Pazar
Güncelleme: 03:27 - 17/05/2015 Pazar
Yeni Şafak

Milli tekvandocular Servet Tazegül ile Nur Tatar, kazandıkları madalyaları ailelerine adadılar. Rusya'daki Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Servet Tazegül, çok acısı olmasına rağmen kızı için kazanmak istediğini belirtti. Tazegül, dünya şampiyonluğunun ardından yaptığı açıklamada, şunları şöyledi: "Eşim Melda ve babam burada da beni yalnız bırakmadılar. Eşim 5,5 aylık hamile, yakında kızımız dünyaya gelecek. Bağlarımda yırtık vardı. O sorunu aştık ancak bu kez de ödem yaptı. Çok acım olmasına rağmen kızım için kazanmak istedim."



2016 İÇİN DE SÖZ VERECEĞİM


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sözünün olduğunu hatır-


latan milli sporcu, "Dünya Şampiyonası'na gelirken Cumhurbaşkanımıza altın sözü vermiştim. Final maçından sonra arayıp kutladılar. Sözümü yerine getirdiğim için mut-


lu olduğumu söyledim. Şimdi sırada 2016 Rio Olimpiyatları var. Rio için de altın sözünü, yüz yüze görüşmemizde vereceğim" diye kullandı.



NUR TATAR'IN ALTIN ÖZLEMİ


Kadınlar 67 kiloda gümüş madalya kazanan Nur Tatar ise Türkiye'ye dönmek için gün saydığını ve memleketi Van'a giderek, madalyanın mutluluğunu ailesiyle paylaşmak istediğini belirtti. Altın madalyayı çok istediğini belirten Tatar, şunları söyledi: "Ama olmadı. Çok üzülmüyorum. Bir gün dünya ve olimpiyat şampiyonu da olacağım." Bu arada Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, telefonla Servet Tazegül ve Nur Tatar'ı ayrı ayrı arayarak tebrik etti.



Nafia Kuş'tan bronz madalya


Rusya'da düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'nda bayanlar artı 73 kiloda mücadele eden Nafia Kuş, bronz madalya kazandı. Chelyabinsk kentinde devam eden şampiyonanın 5. gün gününde Nafia Kus, yarı finalde İngiltere'den Bianca Walkden'e 10-3 yenilerek Dünya üçüncüsü oldu. Şampiyonada dün tatamiye çıkan erkekler 87 kiloda Serdar Yüksel, Tunuslu Yassine Trabelsi'ye, +87 kiloda Ali Sarı, Güney Koreli Chol-ho Jo'ya, kadınlar 73 kiloda Furkan Asena Aydın, İranlı Hanieh


Akhlaghi'ye yenilerek elendi.


#Servet Tazegül
#nur tatar
#tekvando
9 yıl önce