|

Trabzonspor şampiyonluk yolunda yara aldı

Ligin bitimine 2 hafta kala Trabzonspor deplasmanda Denizlispor’a 2-1 mağlup oldu ve şampiyonluk yarışında ağır yara aldı. Aynı saatte oynanan diğer karşılaşmadaysa Medipol Başakşehir deplasmanda Konyaspor'a 4-3 mağlup oldu. Trabzonspor, Denizlispor karşısında galip gelseydi eğer lider Başakşehir ile arasındaki puan farkını 1'e düşürecekti.

19:10 - 13/07/2020 Pazartesi
Güncelleme: 23:38 - 13/07/2020 Pazartesi
Yeni Şafak
​Denizlispor-Trabzonspor karşılaşmasından bir kare
​Denizlispor-Trabzonspor karşılaşmasından bir kare

Süper Lig'in 32. haftasında Denizlispor sahasında Trabzonspor'u ağırladı. Hem zirve yarışı hem de ateş hattı için son derece kritik olan karşılaşmayı Denizlispor geriden gelerek 2-1 kazandı. Trabzonspor'un tek golünü 14. dakikada Ekuban kaydederken, Denizlispor'a galibiyeti getiren golleri 46. dakikada Sacko ve 84. dakikada Estupinan attı.

Bu sonucun ardından Trabzonspor 62 puanda kalırken, Denizlispor ise 35 puana yükseldi. Gelecek hafta Trabzonspor sahasında Konyaspor'u konuk edecek. Denizlispor ise deplasmanda Alanyaspor ile karşılaşacak.

16 maçlık seri bitti

Süper Lig'de son mağlubiyetini 15. haftada Trabzon'da yine Denizlispor karşısında 2-1'lik skorla yaşayan bordo-mavili ekibin, 16 maçlık namağlup serisi Denizli'de sona erdi. Trabzonspor, söz konusu periyotta 10 galibiyet ve 6 beraberlik almıştı. Yukatel Denizlispor karşısında öne geçmesine rağmen bu üstünlüğünü koruyamayan bordo-mavili ekip, bu sezon galip duruma geçmesine rağmen 3 puanla ayrılamadığı 12 karşılaşmada 27 puan kaybetti.

Ekuban'ın 5. golü

Takımının ilk golüne imza atan Ekuban, bu sezon 5. golüne ulaştı. Bu sezon müsabakaların ilk 15 dakikalık bölümünde 14. golünü kaydeden bordo-mavili ekip, bu zaman aralığında en fazla gol atan takım konumunda bulunuyor.

Sosa cezalı

Yukatel Denizlispor karşılaşmasında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Jose Sosa, gelecek hafta İttifak Holding Konyaspor maçında forma giyemeyecek.

#Denizlispor
#Trabzonspor
#Süper Lig
4 yıl önce
default-profile-img