|

Efes'in zor sınavı

Anadolu Efes, Turkish Airlines Euroleague Top 16 turu E Grubu 5. hafta maçında yarın deplasmanda İspanya temsilcisi Unicaja Malaga ile karşılaşacak.

Yeni Şafak
12:07 - 28/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 10:12 - 28/01/2016 Perşembe
AA

Malaga kentindeki Martin Carpena Arena'da oynanacak karşılaşma TSİ 21.00'de başlayacak. Grupta geride kalan dört haftanın ardından her iki takımın da ikişer galibiyet ve mağlubiyeti bulunurken, sayı averajıyla Unicaja Malaga üçüncü, Anadolu Efes ise dördüncü sırada yer alıyor. Top 16 turu E Grubu dördüncü haftasında Anadolu Efes, Hırvatistan'ın Cedevita takımına deplasmanda 84-80 mağlup oldu, Unicaja Malaga ise Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız Telekom'a rakip sahada 87-73 yenildi.



Ivkovic: "Maçın kilidi ribaunt kontrolü"

Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, hızlı hücumlar ve ribaunt kontrolünün maçın kilidi olabileceğini bildirdi. Karşılaşmayla ilgili görüşlerini lacivert-beyazlı kulübün internet sitesine açıklayan Sırp teknik adam, şu ifadeleri kullandı: "Avrupa Ligi zorlu bir arena, aldığınız her puan çok değerli. Unicaja Malaga takımına saygı duyuyoruz. Karşılaşmada iyi bir basketbol organizasyonu sergilemeliyiz. Hızlı hücumlar ve ribaunt kontrolü maçın kilidi olabilir. Bu nedenle belki bazı avantajlarımız olabilir. Ayrıca an itibarıyla hiç sakat oyuncumuz yok. Bu da bizim için iyi bir durum ki, geçen hafta iki sakatımız vardı. İnanıyorum ki takımım Malaga'da iyi bir basketbol oynayacak."



Unicaja Malaga ile galibiyet sayısı eşit

Anadolu Efes ile Unicaja Malaga, Avrupa kupalarında yarın 15. kez birbirlerine rakip olacak. Geride kalan 14 maçta taraflar yedişer galibiyet aldı. Malaga'da yapılan 7 maçta ise ev sahibi ekip 4, Anadolu Efes 3 kez galip geldi.



Avrupa kupalarında 547. maç

Anadolu Efes, Avrupa kupalarında yarın 547. karşılaşmasına çıkacak. Lacivert-beyazlılar, 1979-1980 sezonundan itibaren mücadele ettiği Avrupa kupalarında geride kalan 546 maçın 309'unu kazandı, 237'sinde salondan yenilgiyle ayrıldı.


Türk ekibi, basketbolda Avrupa'nın kulüpler bazında en büyük organizasyonu Avrupa Ligi'nde ise 2001-2002 sezonundan bu yana oynadığı 298 karşılaşmada ise 152 galibiyet, 146 yenilgi aldı. Bu arada Anadolu Efes, geçen sezon başında göreve getirilen dünyaca ünlü Sırp başantrenör Dusan Ivkovic yönetiminde Avrupa kupalarında oynadığı 42 maçın 23'ünde galip geldi.



#Anadolu Efes
#Turkish Airlines Euroleague
#Unicaja Malaga
8 yıl önce