|

Fatih Terim: Ben imzamı 1974'te attım

Dört yılı aşkın süreden sonra bir kez daha sarı-kırmızılı ekibin başına geçen Fatih Terim, düzenlenen imza töreninde konuştu. İmza süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Terim,"Zaman zaman ayrılıklar oluyor ama ayrılıklardan ziyade bağlılıklar daha ağır basıyor" ifadelerini kullandı. Deneyimli teknik adam ayrıca mevcut oyuncularımızın formunu yukarı çekmeyi hedeflediklerini belirtirken, De Jong'u kadroya geri çağırdığını açıkladı.

Yeni Şafak
15:50 - 22/12/2017 Cuma
Güncelleme: 11:29 - 23/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
64 yaşındaki Fatih Terim, sarı-kırmızılı kulüpte 4. dönemine resmen başladı.
64 yaşındaki Fatih Terim, sarı-kırmızılı kulüpte 4. dönemine resmen başladı.

Galatasaray'da Igor Tudor'la yolların ayrılmasının ardından teknik direktörlük görevi için anlaşmaya varılan Fatih Terim, Türk Telekom Stadı’nda düzenlenen imza töreninde açıklamalarda bulundu.



Başkan Dursun Özbek'in de yer aldığı Terim için düzenlenen basın toplantısında öne çıkanlar şöyle;

Dursun Özbek: Galatasaray'ı şampiyon yapacak tek aday Fatih Terim'di
  • "Olayı kelimelerle anlatmak çok kolay değil. Galatasaray'a ömrünü vermiş, Galatasaray'ı zirveye taşımış biri Fatih Terim. Böyle bir imza törenine şahitlik ettiğiniz için sizin de sevindiğinizi umuyorum.
  • Bir sürü şeyler yazıldı çizildi fakat bir gerçek vardı: Galatasaray futbol takımını, özellikle son haftalarda girdiği form düşüklüğü seviyesinden şampiyonluğa taşıyacak tek aday Fatih Terim'di."
"Para konuşmam, burası yuvam' dedi"

  • "Fatih Terim'i arayıp buluşma teklif ettim. Bu teklifimi bana başkanlığımı hissettirecek bir şekilde kabul etti. Hocam dedim, böyle böyle... 'Biliyorum başkan, derhal hazırım' dedi. 'Ücret' dedim, Ben imzamı 1974'te attım. Para konuşmam, burası yuvam' dedi."

Fatih Terim: Ayrılıklardan ziyade bağlılıklar daha ağır basıyor
  • "Başkanla iki şey konuştuk. Biri ekonomi biri de süre Sayın başkanla sürenin önce 20 Ocak'a kadar sonrasında Mayıs'a kadar olması konusunda istişare ettik. Benim hayatım burada geçti. Zaman zaman ayrılıklar oluyor. Ama ayrılıklardan ziyade bağlılıklar daha ağır basıyor. Bu çatı altında beni Galatasaraylılarla buluşturdukları için yönetime çok teşekkür ediyorum. Telaşlanmamalıyız ancak acele etmeliyiz. Daha yapılacak çok iş var. Daha önce elde ettiğimiz başarılardan daha fazlasını yapmak için buradayız. Galatasaray taraftarıyla birleşince büyük işler yapıyoruz. Yenilerini yapmamız gerektiği aşikar. Bu arada Galatasaray'a hizmet etmiş sevgili meslektaşım Igor Tudor'a da ben teşekkür ediyorum."
"Sol bekimiz yok"
  • "Takım 18-19 kişi şu anda. Sol bekimiz yok. Var olan da ameliyat oldu. Sol beke mevcut kadrodan birini takıma koyacağız. Ben sol beke sol ayaklı olmayan birini koymadım ama bunu yapacağız herhalde.
"De Jong'u çağırdım"
  • "Hakan Balta olsaydı sol bek oynatacaktık. Lisansı olmadığı için oynayamayacak. Nigel de Jong'u da çağırdım. O da bizimle antrenmana çıkacak. Mevcut oyuncularımızın formunu yukarı çekmek en büyük transferimiz olur."
"Bazı bölgelere ihtiyaç var"
  • "Galatasaray'ın Avrupa'da olması lazım. Onun için de sezon sonunda bulunacağımız yerler belli. İyi bir kadro olduğuna yürekten inanıyorum ama bazı yerlere ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Söylenenle olan arasında bir fark olduğunu düşünüyorum."
"Carole'u sordum"
  • "Başkan ve scout arkadaşlarımız çalışmışlar bir liste hazırlamışlar. Oturup konuşacağız. Carole ile ilgili bir soru sormuştum. Takıma 1-2 ciddi kalite ile çok ciddi yerlere gidebileceğini bilen başkan, yönetim ve teknik heyet var. Bir liste hazırlayacağız."



#Fatih Terim
#Galatasaray
6 yıl önce