|

'Fırat Aydınus yardımcısıyla kavga etti' iddiası

Hakem Fırat Aydınus'un Yeni Malatyaspor-Başakşehir maçının ardından yardımcısı Yusuf Bozdoğan'a küfrettiği, bu sebeple ikili arasında kavga çıktığı öne sürüldü.

Yeni Şafak
11:29 - 7/03/2019 Perşembe
Güncelleme: 11:46 - 7/03/2019 Perşembe
Diğer
Fırat Aydınus.
Fırat Aydınus.

Pazar günü oynanan Yeni Malatyaspor-Başakşehir maçının hakemi Fırat Aydınus'un yardımcısı Yusuf Bozdoğan ile kavga ettiği iddia edildi. Türkiye Gazetesi'ndeki habere göre olayın detayları şu şekilde;

Maçtan sonra hakem Fırat Aydınus ve yardımcısı Yusuf Bozdoğan soyunma odasında kavga ediyor. Ses ve gürültü artınca maçın temsilcilerinden Dr. Cenk Altun, durumu Riva’ya telefonla iletiyor. Durumdan haberdar olan Fırat Aydınus bu defa kendisini şikayet eden temsilci ile tartışıyor. Cenk Altun, bunun üzerine TFF Başkanı Hüsnü Güreli’yi arayarak durumu anlatıyor. Başkan Güreli de konunun yazılı bir şekilde kendilerine rapor edilmesini istiyor.

Kayıtlar incelenecek

Federasyon, MHK’dan bu konu ile ilgili bütün tarafların dinlenilmesini istedi. MHK da hakemler ve gözlemciden sözlü olarak bilgi almaya çalıştı. Ancak bu MHK’yı tatmin etmedi. Bunun üzerine yazılı savunmaları istendi. MHK ilk tedbir olarak bu hakemlere bu hafta maç vermeme kararı aldı. Küfür için VAR kayıtlarına da bakılacak olan bu konu, PFDK’ya intikal ederse ve ceza üç ayı geçerse Fırat Aydınus’un hakemlik hayatı dahil, TFF bünyesinde hiçbir görevde bulunamaması söz konusu. Üç aydan az bir ceza ise sezonu kapatması anlamına gelecek. Fırat Aydınus’un daha önce de benzer olaylar yaşamasını da dikkate alan MHK’nın bu konuda hakemi koruma ya da olayı kapatma tarafında olmadığı iddia edildi.

#Fırat Aydınus
#Yusuf Bozdoğan
5 yıl önce