|

Fırtına istikrar peşinde

Süper Lig’in 9. haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u konuk edecek Trabzonspor, rakibi karşısında sahadan galibiyetle ayrılarak istikrar yakalamak istiyor. Bordo-mavililer, son 2 haftada aldığı galibiyetlere, Erzurumspor maçıyla devam etmenin hesaplarını yapıyor.

Ali Kemal Yazıcı
04:00 - 21/10/2018 Pazar
Güncelleme: 05:19 - 21/10/2018 Pazar
Yeni Şafak
Trabzonspor, rakibi karşısında sahadan galibiyetle ayrılarak istikrar yakalamak istiyor.
Trabzonspor, rakibi karşısında sahadan galibiyetle ayrılarak istikrar yakalamak istiyor.

Süper Lig’de sahasında son olarak ligin 7. haftasında Kasımpaşa’yı 4-2, 8. haftada deplasmanda Akhisarspor’u 3-1 mağlup ederek bu sezon ilk kez art arda 2 maç kazanan bordo-mavililer, Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u yenerek galibiyet serisini 3’e yükseltmeyi hedefliyor. Trabzonspor, bu sezon sahasında oynadığı 4 maçta 3 galibiyet ve 1 mağlubiyet alırken golcü bir kimlik ortaya koydu. Karadeniz ekibi, Demir Grup Sivasspor’u 3-1, Galatasaray’ı 4-0, Kasımpaşa’yı 4-2 mağlup ederken Göztepe’ye 2-1 yenildi. Bordo-mavili takım, 4 maçta 12 gol ve 1 maç fazlalığı bulunan 13 gollü Galatasaray’ın ardından evinde en çok rakip kaleye gol gönderen takım oldu. Bordo-mavililerde teknik direktör Ünal Karaman ile eski günlerinin görüntüsünü veren Arjantinli oyuncu Jose Sosa ise frikikten en çok gol atan oyuncu oldu. 2014-2015 sezonunun başından bu yana Süper Lig’de frikikten en fazla gol atan isim 6 kez ile Jose Sosa. Yıldız oyuncu, bordo-mavili takımdaki ilk golünü de frikikten atmıştı.

ÜNAL KARAMAN HIZ İSTİYOR

Trabzonspor, Süper Lig’in 9. haftasında yarın Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u ağırlayacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, teknik direktör Ünal Karaman yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basına kapalı olarak gerçekleştirilen antrenmanda futbolcuların, koordinasyon, sürat ve şut çalışması yaptıkları kaydedildi. Karaman’ın çalışma sırasında oyuncularından oyunun temposunu düşürmemelerini istediği öğrenildi. Bordo-mavililer, bugün yapacakları antrenmanla hazırlıklarını tamamlayacak.


Tek ışık Akyazı’dan yükselecek

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, bordo-mavili taraftarları Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile oynayacakları maça davet etti. Trabzonspor’un Portekizli oyuncusu Joao Pereira’nın, belediye hoparlöründen yaptığı anonsla vatandaşları Süper Lig’in 9. haftasında yarın oynayacakları Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçına davet ettiği görüntülerin ardından kulüp başkanı Ahmet Ağaoğlu da sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak taraftarlara çağrı yaptı. Bordo-mavili taraftarları maça davet eden Ağaoğlu, “Maşallah bilet satışları fena değil ama halen daha satılmamış 13 bin bilet var. Maç saatine kadar hepsinin satılacağından eminim. Bu arada stada gelmeyip maçı evde ya da kahvede izleyeceğini düşünenler heveslenmesin çünkü Joao Pereira’nın dediği gibi pazartesi saat 20.00’de şehrin elektriklerini keseceğiz. Tek ışık Akyazı’dan yükselecek ve geceyi aydınlatacak” ifadelerini kullandı.

#Trabzonspor
#Erzurumspor
6 yıl önce