|

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'den Falcao açıklaması

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu'nda açıklamalarda bulundu. Sakatlığı devam eden Falcao hakkında da konuşan Başkan Cengiz, Kolombiyalı oyuncunun sakat bir şekilde transfer edilmediğini ve burada oynarken sakatlandığını ifade etti.

Haber Merkezi
11:24 - 21/11/2019 Perşembe
Güncelleme: 11:49 - 21/11/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Falcao bu sezon Galatasaray formasıyla çıktığı 5 karşılaşmada 1 gol kaydetti.
Falcao bu sezon Galatasaray formasıyla çıktığı 5 karşılaşmada 1 gol kaydetti.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Hem Falcao hem de transfer dönemi hakkında konuşan Başkan Cengiz, sarı-kırmızılı ekipte transfer sürecinin 12 ay sürdüğü söyledi.

Taraftarlardan sabır istediğini kaydeden Mustafa Cengiz, "Falcao futbolu, Galatasaray'ı ve Türkiye'yi çok seviyor. Geliş nedeni para için değil. Bunu düşünenler bundan kesin emin olsun. Kanı sarı-kırmızı aktığı için de gelmedi, oynamak için geldi. Kendini borçlu hissetti taraftara karşı, 2 maçta çok koştu, zorladı kendini ve sakatlandı. Taraftarlardan sabır istiyoruz. Onurlu bir insan Falcao. Galatasaray'a gelmesi bu yılın en çok konuşulan spor olaylarından biri oldu. Kimse aptal değil, biz de aptal değiliz. Falcao, bize sakat gelmedi. Biz, bazıları gibi sözleşme imzaladıktan sonra futbolcuyu sağlık kontrolüne sokmayız. Biz Falcao'ya bonservis ödemedik. Bunu söylemekten bıktım ama herkes 'paraları bastınız' diyor Falcao için. Öyle bir şey yok" ifadelerini kullandı.



Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in basın toplantılarında ocak ayını işaret etmesiyle ilgili olarak sorulan soruya da cevap veren Cengiz, "Fatih hoca resmi transfer tarihi ocak olduğu için tarih veriyor ama Galatasaray'da transfer 12 aydır. Scout ekibi sürekli çalışır. Benim bunlardan haberim bile olmaz ama onlar sürekli çalışır. Yüzlerce oyuncu üzerinde analiz yaparlar. Tabi ki bütün transferler tutmayabilir. Dünya bir cennet değil sonuçta. Biz de isteriz hepsi tutsun" şeklinde konuştu.

  • Mustafa Cengiz'in "Biz, bazıları gibi sözleşme imzaladıktan sonra futbolcuyu sağlık kontrolüne sokmayız" cümleleri, Fenerbahçe'nin Robin van Persie transferine atıfta bulunduğu şeklinde yorumlandı. Sarı-lacivertlilerde o zaman ki Sportif Direktör Giuliano Terraneo'nun, Van Persie'yi sağlık kontrollerinden geçirmeden Fenerbahçe'ye imza attırdığı iddia edilmişti.

#Galatasaray
#Mustafa Cengiz
#Fatih Terim
#Falcao
4 yıl önce