|

Galatasaray'ın eski futbolcusundan transfer itirafı: Dünya devleri beni istedi

Galatasaray altyapısından çıkan Özgür Can Özcan, sarı-kırmızılı kulüpte oynadığı dönemde Chelsea ve Juventus'tan teklif aldığını açıkladı. 31 yaşındaki santrfor, Avrupa'dan gelen teklifleri geri çevirmesinin kariyerinin kırılma noktası olduğunu söyledi.

12:56 - 9/04/2020 Perşembe
Güncelleme: 13:47 - 9/04/2020 Perşembe
Diğer
Özgür Can Özcan'ın bonservisi 2003'ten 2010 yılına kadar Galatasaray'da kaldı.
Özgür Can Özcan'ın bonservisi 2003'ten 2010 yılına kadar Galatasaray'da kaldı.

TFF 1. Lig'de Giresunspor forması giyen golcü oyuncu Özgür Can Özcan, kariyeriyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Galatasaray altyapısında yetişen ve 1987-88‬ jenerasyonun önemli bir parçası olan tecrübeli futbolcu, o dönemde dünya devlerinden transfer teklifi aldığını ifade etti.

Ajansspor'a konuşan Özgür Can Özcan'ın açıklamaları şöyle;

"Galatasaray'da neden şans bulamadınız?"
  • "16 yaşında A Takıma çıktım. Kayseri'ye kiralık olarak gittim ilk olarak devre arasında. Ertuğrul hoca vardı. 18 yaşında 9 maçta 3 gol attım. O dönemin sonunda açıkçası Kayseri'de devam etmek istiyordum ama Galatasaray izin vermedi. Kaldım Eric Gerets ile iyi bir kamp dönemi geçirdim. Devre arasına kadar takımda kaldım. Devrede Gaziantepspor'a kiralandım. Orası çok iyi geçmese de akabinde Sakaryaspor'a gittim. 20 yaşında Sakaryaspor'da 17 gol attım. Küme düştük o sene ama ben bireysel olarak çok iyi performans sergilemiştim ligin en iyi forveti seçilmiştim. Ondan sonra Süper Lig'den ciddi şekilde isteyen kulüpler vardı 4-5 tane. Ben biliyorum ki Galatasaray'da genç bir forvet oyuncusuna kimse sabır göstermez, kimse tolerans göstermez. Çünkü orada oynuyorsan sürekli senden gol atmanı bekliyorlar. 1-2 maç gol atmadıktan sonra insanlar bir anda seni yerin dibine çekebilir. O yüzden ben bir Anadolu kulübüne gidip şansımı denemek istiyordum. Ama o dönem bazı durumlar oldu benim dışımda gelişen, siyasi bazı durumlar oldu. Ve ben Rizespor'a gittim. O dönem benim kırılma noktam diyebilirim."
Sizin o altın 87-88 jenerasyonundan sadece Arda çıktı, neden hep beraber devam edemediniz?
  • "87-88 olarak PAF takımla üst üste şampiyon olduk, geleni geçeni yeniyorduk. Çok iyi bir kadromuz vardı. O takımda ilk olarak Cafercan A Takıma'a çıktı. Daha sonra Arda, Uğur derken ben çıktım. Herkesin ortak görüşü işte bu takımdan 9-10 kişiyi A Takıma monte ederseniz Galatasaray uzun yıllar transfer sorunu yaşamaz... Ama büyük takımda öyle olmuyor. Herkesi A Takıma monte etmek olmuyor. Sonuçta Galatasaray Türkiye'nin en büyük takımı. Her zaman hedef var, hedef olunca da hep hedefe giden futbolcularla mücadele etmek istiyorlar. Sonuçta genç futbolcuya çok da fazla sabredilmez. Bir iki tane olur. O bir iki taneden bir tanesi de Arda oldu. Yetenekleriyle bir anda kendini taşıdı yukarıya."

O dönemin yöneticileri futbol şube sorumluları gençlerle ilgileniyorlar mıydı?
  • "Yok ilgilenmiyorlardı çok fazla açıkçası. 'Bizim gençlerimiz var' diyorlardı ama lafta kalıyordu, çok fazla ilgilenme olayı olmuyordu. Zaten ilgilenselerdi şu an çok farklı bir durum olabilirdi. Büyük takımda gençlerin sayısını artırmak istiyorsan ya transfer yasağın olacak ya da büyük takım maddi anlamda sıkıntı yaşayacak. Keza geçen sene Trabzonspor'un yaşadığı. Her şerde bir hayır vardır derler ya. Onların o sıkıntısı çok büyük katkı sağladı birçok genç futbolcu piyasaya çıktı. Bir anda 5-6 genç futbolcu oynatacak büyük takım yok."
Senin kırılma noktası olarak gördüğün dönemler?
  • "2005'te U 17 Milli Takımı'yla Avrupa Şampiyonu olduk. İyi bir şampiyona geçirdim. Daha sonra Türkiye'ye döndüm Galatasaray'a. O zamanki altyapı sorumlumuz Ali Yavaş hocamız odasına çağırdı. Bana iki tane resmi kağıdı resmi teklifi bana gösterdi. Biri Juventus biri Chelsea'den. 'Bak dedi oğlum sana buradan teklifler var ama biz seni A Takımımızda oynatacağız, oraya kendini hazırla' dedi Ali hoca. O an 17 yaşındayım ve şu anki aklım değil tabii çocuk aklım. O akılla düşünemiyorsun, belki gözünü karartıp Avrupa'ya gitmen gerekirdi. Bence olması gerekirdi ama olmadı. Bir tanesi de şu. 2010'da Adanaspor'a gittim ben bonservisimle. O sezonun sonunda Galatasaray'a Fatih Terim geldi. Eğer ben Fatih hocayla bir sezon başı kampı geçirseydim, muhtemelen Fatih hocayla çok farklı bir şey olabilirdi. Sonuçta onun Türk futboluna kazandırdığı genç futbolcular belli."

Hagi, Gerets, Kalli, Skibbe, Rijkaard hepsiyle sezon başı kampı geçirdin mi? Sana en yakın olan kimdi?
  • "Skibbe dışında hepsiyle çalıştım. En yakını Hagi ve Gerets'ti. Rijkaard'ı sevmedim açıkçası. Sakaryaspor'dan geldim, ben o kadar iyi sezon geçirmişim hiçbir şekilde bana bir şans vermedi. O sezon çok fazla forvet de yoktu. Baros ve Nonda vardı. Rijkaard'ı sevmedim açıkçası."
Sizin jenerasyonda nasıl kariyer yapamadı dediğin futbolcu var mı?
  • Cafercan tabii ki. Çok daha iyi yerlerde olması gerekiyordu.
#Özgür Can Özcan
#Galatasaray
4 yıl önce