|

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri belli oldu

2015-2016 sezonundan bu yana Şampiyonlar Ligi'ne hasret kalan Galatasaray, şampiyon oldu ve önümüzdeki yıl Şampiyonlar Ligi'ne direkt gruplardan katılma hakkı elde etti. Peki sarı kırmızılılar Devler Ligi'ne kaçıncı torbadan katılacak ve rakipleri kimler olacak? İşte yanıtlar.

Yeni Şafak
21:51 - 19/05/2018 Cumartesi
Güncelleme: 23:47 - 19/05/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Galatasaray.
Galatasaray.

Galatasaray, 2016-17 sezonunda UEFA'dan aldığı ceza ve 2017-18 sezonunda UEFA Avrupa Ligi ön eleme turunda Östersunds'a elenmesi nedeniyle son iki sezonda puan toplamayı başaramadı.

  • UEFA'da takımların puanları hesaplanırken son 5 sezona bakıldığı için Galatasaray'ın toplamda 29 bin 500 puanı bulunuyor. Şampiyonlar Ligi'nde geçtiğimiz sezon 3. torbaya son sıradan katılan takımın 42 bin puanı bulunuyordu. Beşiktaş, 45 bin puanla üçüncü torbada yer almayı başarmıştı. Ortalama rakamlar göz önüne alınırsa Galatasaray, büyük bir ihtimalle kura çekimine dördüncü torbadan katılacak.
4 büyük ligden 4 takım

UEFA’nın, 4 büyük lig olan İngiltere, İtalya, İspanya ve Almanya’da sezonu ilk 4 içerisinde bitiren takımları direkt gruplarda oynatacağı için Aslan’ı, bu kez daha zorlu bir turnuva bekleyecek. Birinci torbada Şampiyonlar Ligi (Real Madrid ya da Liverpool) ve Avrupa Ligi (Atletico Madrid) şampiyonlarının yanı sıra Barcelona, Bayern Münih, Manchester City, Juventus, ikinci torbada Borussia Dortmund, Manchester United, Napoli, 3. torbada ise Tottenham, Cengiz Ünder’li Roma, Lazio ve Monaco gibi güçlü takımlar, temsilcimizle aynı grupta yer alabilir.

1. torba
  • Real Madrid*, Atletico Madrid, Bayern Münih, PSG, Man City, Juventus, Lokomotiv Moskova, Barcelona
2. torba
  • Dortmund, Porto, Manchester United, Shakhtar Donetsk, Napoli, Benfica*, Basel*, Tottenham*
3. torba

  • Liverpool*, Monaco*, Lazio*, Roma, Schalke, CSKA Moskova, Salzburg*, Lyon*, Ajax*

4. torba
  • Galatasaray, Valencia, Club Brugge, Hoffenheim...
#Galatasaray
#Şampiyonlar Ligi
6 yıl önce