|

Hakkari'de orayantiring rüzgarı

Türkiye Oryantiring Federasyonu, Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla 50 sporcu, 8 hakem, 4 beden eğitimi öğretmenin katılımıyla oryantiring yarışması düzenlendi.

Yeni Şafak
10:18 - 9/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 07:25 - 9/04/2015 Perşembe
IHA

Hakkari'de ilk defa start alan yarışmaya sporcular yoğun ilgi gösterdi. Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan Tekser Sürme Hanım Parkı'nda Oryantiring Federasyonu tarafından görevlendirilen 8 hakem ve Hakkari'den görevli 4 beden eğitimi öğretmeni gözetiminde uygulamalı olarak sporculara oryantiring hakkında seminer verildi. Belirlenen parkurda ellerindeki haritalarla ilerleyen sporcular, yönlerini bulmaya çalıştılar.



Oryantiring Federasyonu Hakkari Tertip Komitesi Başkanı Metin Antepüzümü ve Hakkari İl Temsilcisi Ebru Atmaca ise, Hakkarili sporcuların çok zeki olduğunu belirterek, verdikleri semineri başarıyla bitirdiklerini ifade ettiler.



Değişik okullardan 50 sporcunun katıldığı oryantiring yarışmasının küçükler ve büyükler olmak üzeri iki ayrı kategoride yapılacağı belirtildi. Burada dereceyle giren 20 kişinin il dışındaki yarışmalara gönderileceği belirtildi.

#Türkiye Oryantiring Federasyonu
#Hakkari Gençlik Hizmetleri
#Spor İl Müdürlüğü
#İl Milli Eğitim Müdürlüğü
9 yıl önce