|

İç barış için adım atılacaksa karşılıklı olmalı

Galatasaray'da ay sonunda yapılacak olan Mali Genel Kurul öncesinde, yoğun kulis çalışmaları dönüyor. Başkan Mustafa Cengiz, caimadaki birlik ve beraberliğin sağlanması konusunda sürekli vurgu yaparken, eski başkan Adnan Polat konusunda ise farklı düşünüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:30 - 21/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Başkan Mustafa Cengiz
Başkan Mustafa Cengiz

Galatasaray'da 31 Mart tarihinde gerçekleşecek olan Mali Genel Kurul'da 2011 yılında idari açıdan ibra edilmeyen Adnan Polat ve yönetimi için girişimde bulunulacağı uzun süredir konuşuluyordu. Başkan Mustafa Cengiz'in de Adnan Polat için gelen önergeye sıcak bakacağı camia içinde yüksek sesle dile getiriliyordu. Ancak Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in, mali genel kurulda bu duruma karşı olduğu ortaya çıktı. Galatasaray camiasında birçok kişinin bu konuyu kendisine sorması üzerine Mustafa Cengiz'in, “2011 yılında Adnan Polat'ı ibra etmeyenlerden biri de bendim. Eğer iç barış adına bir adım atılacaksa, bunun karşılıklı atılması lazım. O genel kurulda yanlış yapan taraf yalnızca genel kurul değil. O dönemki Adnan Polat yönetimi de bazı kritik hatalar yaptı. O yüzden mali genel kurulda benim böyle bir düşüncem yok" ifadesini kullandı.


UEFA'DAN GELECEK KARAR BEKLENİYOR

Sarı-kırmızılı camia, bir yandan Süper Lig'de şampiyonluk yarışı verip, diğer yandan kulübün içerisinde bulunduğu maddi çıkmaza çıkış ararken, kulaklar da UEFA'dan gelecek olan habere kilitlendi. Finansal Fair Play çerçevesinde Dursun Özbek döneminde radara takılan ve bu konuda UEFA'ya garantiler veren Galatasaray'da, bu sözlerin yerine getirilmediği ortaya çıkmıştı. Daha sonra görüşmeye bizzat kendisi giden Başkan Mustafa Cengiz, “Her türlü acıya hazırız” açıklaması yapmıştı. Daha sonra UEFA'dan bir ceza beklemediğini ifade eden yeni başkan, bu konuda kurmaylarına süreci yakından takip etme talimatı verdi. Avrupa futbolunun patronu UEFA'nın sarı-kırmızılı kulüp hakkındaki kararını yakın zamanda açıklaması bekleniyor.

  • Eren'e "hazır ol" talimatı
  • G.Saray'da forvet bölgesinde Gomis dışında bir tek bir süredir sakatlığı nedeniyle takımdan uzak kalan Eren Derdiyok bulunuyor. Fenerbahçe karşılaşmasında kadroya geri dönen ancak saha içerisinde süre alamayan Eren'e, teknik direktör Fatih Terim tarafından 'hazır ol' talimatı verildi. Terim, oyuncusuna kendisine iyi bakmasını bu dönemde ona ihtiyacı olduğunu iletti. Eren bu sezon 24 maçta 4 gol ve 4 asistlik performans sergiledi. Terim geldikten sonra çıktığı 5 maçta 3 gol ve 1 asiste imza atan Eren, 23. haftada Bursaspor karşılaşmasında sakatlanmış ve ligde son 2 maçı kaçırmıştı.

Muslera: Teklifler alıyorum

Bu sezon zaman zaman eleştirilen Fernando Muslera, İtalya'nın La Gazzetta Dello Sport gazetesine önemli açıklamalar yaptı. "Lazio kalbimde, İstanbul eşsiz, G.Saray şampiyon" başlığıyla verilen söyleşide Uruguaylı file bekçisi şu ifadeleri kullandı; "Derbide F.Bahçe ile berabere kaldık. Ama şampiyon olacağız ve bu bizim için çok önemli. Lazio her zaman kalbimde yer alacaktır. Bir gün yeniden Serie A'da forma giyebilirim. 2021'e kadar G.Saray ile sözleşmem var. Buradan ayrılmaya niyetim yok. Bazı teklifler aldığım doğru ancak bununla menajerim Fonseca ilgileniyor."

#Galatasaray
#Mustafa Cengiz
#Adnan Polat
6 yıl önce