|

İstanbul Yarı Maratonu'na Kenya damgası

Dünyanın bir saatin altında koşulan önemli yarı maratonları arasına giren İstanbul Yarı Maratonunda kazananlar belli oldu. Organizasyonda hem erkekler hem de kadınlarda Kenyalı atletler şampiyonluğa ulaştı.

Haber Merkezi
12:00 - 7/04/2019 воскресенье
Güncelleme: 12:29 - 7/04/2019 воскресенье
Yeni Şafak
Maraton, "Gel beraber koşalım" sloganıyla tarihi yarımadada gerçekleştirildi.
Maraton, "Gel beraber koşalım" sloganıyla tarihi yarımadada gerçekleştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki Spor İstanbul'un katkılarıyla ve Vodafone'un ana sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Yarı Maratonu'na, yaklaşık 10 bin çipli koşucu katıldı. 21 kilometrelik maratona üç bin, 10 kilometre koşusuna ise 7 bin civarında kaydın yapıldığı yarışta elitler grubunda da çok önemli isimler yarıştı.

Kazananlar belli oldu

Vodafone İstanbul 14. Yarı Maratonu’nda şampiyonlar belli oldu. Erkeklerde Kenyalı Benard Negno 59 dakika 56 saniyelik derecesiyle şampiyonluğa ulaştı. Kadınlarda da şampiyon yine bir başka Kenyalı atlet oldu. Ruth Chepngetich, 1 saat 5 dakika 30 saniyelik derecesiyle kadınlarda şampiyonluğa ulaşırken, bu süre aynı zamanda kadınlarda parkur rekoru olarak da dikkat çekti.

Erkeklerde ikinciliği 59 dakika 58 saniyelik derecesiyle Ethiyopyalı Abayneh Degu, üçüncülüğü ise 1 saat 1 saniyelik derecesiyle Kenyalı Hillary Kipchumba elde etti. Kadınlarda ikinciliği 1 saat 6 dakika 33 saniyeyle Kenyalı Dorcas Tuitoek, üçüncülüğü ise 1 saat 6 dakika 45 saniyelik derecesiyle Ethiyopyalı Helen Tola elde etti.

Ali Kaya 6'ncı Aras Kaya 12'nci oldu

Yarı maratonda yarışan Türk atletlerin de dereceleri merak konusuydu. Kenya asıllı Türk atlet Ali Kaya, 1 saat 58 saniyelik derecesiyle yarışmayı 6. sırada tamamladı. Bir diğer Kenya asıllı Türk atlet Aras Kaya ise 1 saat 2 dakika 21 saniyelik derecesiyle 12. oldu. Türk kadınlar kategorisinde Yasemin Can ilk sırada yer alırken, Fadime Çelik ikinci, Fatma Arik ise üçüncü olarak tamamladı.

Birincilere 10'ar bin dolar

Yarı maratonda birinci olan erkek ve kadın atletlere 10'ar bin dolar ödül verilecek.

#İstanbul
#Yarı Maraton
5 лет назад