|

Kulüpleri bekleyen ödeme krizi: "Ya indirim yapacağız ya da kilit vuracağız"

Koronavirüs salgını sebebiyle liglerin ertelenmesi ve maçların oynamaması kulüpleri ciddi bir gelir kaybına uğradı. Yayıncı kuruluşun da maçların olmaması sebebiyle ödemeleri dondurması zaten az gelir kalemine sahip olan futbol kulüplerini çıkmaza soktu. Gelinen noktada kulüp yönetimleri futbolcuların sözleşmelerini indirmeye ve amatör branşları kapatma yoluna gitmeyi hedefliyor.

10:59 - 19/04/2020 الأحد
Güncelleme: 12:22 - 19/04/2020 الأحد
Yeni Şafak
Süper Lig kulüpleri maçların oynanmaması sebebiyle ciddi bir gelir kaybı yaşıyor.
Süper Lig kulüpleri maçların oynanmaması sebebiyle ciddi bir gelir kaybı yaşıyor.

Koronavirüs salgını dünyada birçok sektörü etkiledi. Bunlardan bir tanesi de futbol. Salgın sebebiyle oynatılamayan maçlar kulüpleri ciddi anlamda gelir kaybına uğrattı. Stadyum gelirleri, mağaza gelirleri, galibiyet primleri ve yayın gelirleri gibi birçok kalemden yararlanamayan takımlar futbolcularının maaşlarını ödemekte zorlanıyor.

Konuyla ilgili olarak Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak yaptığı açıklamada süreci gözler önüne serdi. Albayrak, maaşları ödemelerini ne bu yıl ne de gelecek sezon yapmalarının mümkün olmadığını ifade ederken futbolcu sözleşmeleri için 'indirim' vurgusu yaptı.

Avrupa'da da durum farklı değil

Dünya futbolunun en çok izlenen ligi olan İngiltere Premier Ligi de çok zor durumda. Yayın gelirlerinden ciddi bir parayı kasalarına koyan takımlar kulüpte çalışanların sayısını düşürme yoluna gitti. Hatta bazı kulüplerde futbolcular oynamadıkları dönemin maaşını almayarak kulüp çalışanlarının işten çıkarılmasının önüne geçmeye çalıştı.

Koronavirüs nedeniyle şimdiye kadar en çok zarar eden kulüpler;
  • Manchester United 116.4 milyon Pound
  • Manchester City 109.3 milyon Pound
  • Liverpool 102.6 milyon Pound
  • Chelsea 91 milyon Pound
  • Tottenham 83 milyon Pound

#Abdurrahim Albayrak
#Galatasaray
٪d سنوات قبل