|

Kumpas var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, olaylar nedeniyle tatil edilen Fenerbahçe-Beşiktaş derbisiyle ilgili, “Yaşananlar bizi çok üzdü. Bir defa bu futbol teröründen öte de bir şey. Bir kumpas da var. Şenol hocanın başına gelen olay kabul edilebilir bir şey değil” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:45 - 21/04/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
 Fenerbahçe ile Beşiktaş maçında yaşananlarla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan açıklama geldi.
Fenerbahçe ile Beşiktaş maçında yaşananlarla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan açıklama geldi.

Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe ile Beşiktaş maçında yaşananlarla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan açıklama geldi. Cuma namazı sonrası basın mensuplarını sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olaylı derbiyle ilgili açıklamasında Kumpas vurgusu yaptı. Yaşanan olaylar nedeniyle çok üzüldüklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Yaşananlar bizi çok üzdü. Bir defa bu futbol teröründen öte de bir şey. Bir kumpas da var. Bu terörü birileri organize etti. Maç gayet iyi gidiyor. Quaresma korner atıyor. Yok çakmakmış yok, bilmem ne. Şenol hocanın başına gelen olay kabul edilebilir bir şey değil. Keşke Tolga da olayların içine girmeseydi. Ben Şenol hocayı, Fikret başkanı ve Aziz başkanı aradım. Hepsi yaşanan olaylardan dolayı şikayetçiler. Fair play hep lafta ediyoruz ama uygulamada yok maalesef. Tribünlere biz hanımların, kızlarımızın gelmesini isteyişimizin sebebi Fair play’di. Olay tersine döndü. Bu katlanılır bir şey değil. Konuyla ilgili olarak federasyon bir karar verecek. Bakanlığımız da bir açıklama yapacak” dedi.


SAĞLIKLI BİRİ BUNLARI YAPAMAZ

Dün akşam Yeşilay Zümrüdüanka Ödül Töreni’ne katılan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada ise “Korner atışına geliyor bir futbolcu, arkadan çakmaklar, taşlar, bilmem neler atılmaya başlanıyor. Daha sonra ülkemizin en güzide teknik direktörlerinden biri, kendi yedek kulübesine giderken aldığı isabetle başına 5 dikiş atılıyor. Buna hakkınız var mı? Yok. Niye? Bakıyorsunuz bir kısmı inanın, kişi kimdir bilmiyorum, Allah-u alem alkoliktir. İnanın öyledir. Çünkü sağlıklı birisinin bunu yapması mümkün değil, olmaz. Var burada bir şey. Burada bir su kaçığı var. Bizim bunu bir defa kontrol altına almamız lazım. Birçok tedbirler alıyoruz ama bunun da alınması lazım” ifadelerini kullandı.


Sorumlular karşılığını görecek

Başbakan Binali Yıldırım da F.Bahçe-Beşiktaş maçında yaşanan olaylarla ilgili Şenol Güneş’e geçmiş olsun dileklerini iletti. Güneş’e yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu ve sorumluların karşılığını göreceğini ifade eden Yıldırım, “Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’e yapılan saldırı kabul edilemez, şiddetle kınıyorum. Bu tip olaylar bazı provokasyonlarla gerçekleştiği yönünde geçmişten gelen tecrübeler var. Taraftarları futbolun keyfine varmaya davet ediyorum. Şiddetle, kavgayla futbol olmaz. Sorumluluğu olanlar mutlaka karşılığını görecek” dedi.


Bundan sonra ne olacak?

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan derbinin yarıda kalmasının ardından şimdi nasıl bir karar verilecek? Türkiye bu sorunun cevabını ararken bazı ihtimaller öne çıkıyor. Şimdi gözler TFF Yönetim Kurulu’na çevrildi. TFF Yönetim Kurulu önümüzdeki çarşamba günü toplanarak kararını verecek. TFF, olaylı derbiyle ilgili vereceği karar öncesinde hakem raporunu inceleyecek. Güvenlik gerekçesiyle içeri giren Mete Kalkavan’ın tüm talimatları doğru olarak (ilk olarak anons, ikinci olarak kaptanların uyarılması ve yardımcılarını yanına çağırması, üçüncü olarak ise içeri girmesi) yerine getirip getirilmediğine bakılacak. Eğer Kalkavan’ın talimatlara eksiksiz uyduğuna karar verilirse, Fenerbahçe hükmen yenik sayılacak. TFF’nin raporu incelemesinde, hakemin tatil kararının yerinde olup olmadığına bakılacak. Mete Kalkavan’ın prosedürleri atlayarak bir karar aldığı kanısına varılırsa, derbi kaldığı yerden oynanacak ve tur atlayan maç sonunda belli olacak.

KALKAVAN “İÇERİ GİRİN” DEDİ

Maçın tatil edilmesinin ardından çıkan bir iddiaya göre, Beşiktaşlı futbolcuların, hakem Mete Kalkavan’ın kararından önce soyunma odasına girdiği öne sürüldü. Mete Kalkavan raporunda bunu yazması halinde, talimatta yer alan 19. maddenin 6. fıkrasına göre mücadele kaldığı yerden oynanabilir. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ise siyah-beyazlı futbolcuların, hakem Mete Kalkavan’a sorduktan sonra içeri girdiğini açıkladı. Öte yandan karşılaşmanın gözlemcisinin raporu da ortaya çıktı. Karşılaşmada güvenlik zaafiyeti olduğunu raporuna yazan müsabaka gözlemcisi, karşılaşmada hakemlerin ve sporcuların içerisi girmesinin ve müsabakanın tatil edilmesinin kararının “Güvenlik gerekçesiyle” alındığını yazdı.

TFF 25 Nisan’da karar alacak

Ziraat Türkiye Kupası’nda çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki yarı final rövanş maçıyla ilgili kararı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu verecek. TFF’nin internet sitesinden, konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, yaşanan saha olayları nedeniyle hakem Mete Kalkavan tarafından tatil edilen Fenerbahçe-Beşiktaş Ziraat Türkiye Kupası yarı final ikinci müsabakası ile ilgili olarak, 25 Nisan 2018 Çarşamba günü toplanacak. Riva’daki TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde saat 13.00’te başlayacak toplantının ardından müsabaka ile ilgili karar kamuoyuna duyurulacak” ifadeleri kullanıldı. TFF Yönetim Kurulu, 57. dakikada yaşanan olaylar nedeniyle hakem Mete Kalkavan tarafından tatil edilen derbiyle ilgili kararı, Futbol Müsabaka Talimatı’nın 19. maddesine göre alacağı öğrenildi.

  • F.Bahçe’nin cevap beklediği sorular
  • Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan derbide yaşanan olaylar nedeniyle tatil edilmesinin ardından F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Asbaşkan Şekip Mosturoğlu ve diğer yöneticilerle birlikte bir durum değerlendirmesi yaptı. Aziz Yıldırım, stat müdürü Ayhan Bak ile görüşerek, olaylarla ilgili tüm görüntülerin hazırlanmasını istedi. Aziz Yıldırım ve yöneticiler gece boyunca olaylarla ilgili hem stat kamera görüntülerini ve hem de yayıncı kuruluşun görüntüleri olmak üzere bütün görüntüleri izlediler. Yönetim tüm görüntülerle birlikte savcılığa suç duyurusunda bulundu. Aziz Yıldırım’ın hem federasyon hem İstanbul Emniyeti hem de devlet yetkilileriyle görüşmeler yaptığı ve yaşanan olayların arkasındakilerin ortaya çıkarılmasını istediği öğrenildi. Aziz Yıldırım, federasyon yetkilileriyle de görüşerek olaylarla ilgili görüşmelerde bulunduğu öğrenildi. Şenol Güneş’in kafasına gelen yabancı cisim öncesi Tolga Zengin ve Mustafa Pektemek yedek kulübesinden çıkarak tribünleri tahrik ediyor, taraftarlara küfür ediyor. Tolga tribünlere “Gelin sahaya gelin sahaya” şeklinde el kol hareketleri yapıyor ve tribüne yönelik küfürler ediyor. Bunun üzerine Şenol Güneş Mustafa ve Tolga Zengin’i sakinleştirmek için o bölgeye gidiyor ve kafasına yabancı madde geliyor. Fenerbahçe yönetiminin derbideki olaylarla ilgili cevap beklediği sorular şöyle:
  • Şenol Güneş’e yabancı cisim geldiğinde ilk başta kafasına buz torbasıyla tampon yapılıyor. Ondan sonra Güneş, soyunma odası koridoruna yöneliyor. Kafa travması varsa çok ciddi bir durum söz konusuysa neden yakın hastaneye götürülmedi.

Hakem ilk başta içeri girmeden önce Şenol Güneş soyunma odası koridoruna yöneldi. Quaresma da soyunma odası koridorunda takım arkadaşlarını “içeri gelin” diyerek çağırdı. Bu sırada Caner Erkin ise takım arkadaşlarına “Nereye gidiyorsunuz” diyerek sahaya davet etti.

Kayserispor maçında Volkan Demirel’in koruduğu kaleye her türlü yabancı madde atılırken, Vodafone Park’ta Hasan Çetinkaya’nın kafası yarılırken, Mehmet Topal’a gol sevinci sırasında yabancı madde gelirken, G.Saray maçında yan hakeme yabancı madde gelirken, neden hakemler saha ortasına gelerek maçı durdurmadı.

#Beşiktaş
#Fenerbahçe
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
6 yıl önce