|

Lugano'nun işi ülkeyi karıştırdı

Eski Fenerbahçeli Diego Lugano'nun vatandaşı Diego Godin ile birlikte kurduğu çimento şirketinin faaliyetleri Uruguay'da tepki çekti.

Yeni Şafak
15:16 - 17/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 12:52 - 17/11/2016 Perşembe
Diğer
2006-2011 yılları arasında Fenerbahçe forması giyen Uruguaylı defans oyuncusu Lugano kariyerini Sao Paulo'da sürdürüyor.
2006-2011 yılları arasında Fenerbahçe forması giyen Uruguaylı defans oyuncusu Lugano kariyerini Sao Paulo'da sürdürüyor.

Sao Paulo forması giyen Diego Lugano'nun Atletico Madridli Diego Godin ile birlikte geçtiğimiz yıl bir şirket kurarak Türkiye'den çimento ithal etmeye başladığı belirtildi. Ancak Cementos Charrúa isimli şirketleriyle giriştikleri bu ticari faaliyetin, Uruguay'da rahatsızlığa neden olduğu aktarıldı.






Haksız rekabete yol açtığı gerekçesiyle müdahale edildi

Skorer'de yer alan habere göre; Güney Amerika ülkesindeki maliyetlerin çok altında ürünü elde etme fırsatı yakalayan Lugano ve Godin, piyasayı altüst etti. Uruguay'da petrol, çimento satışı ve ithalatından sorumlu kurum olan ANCAP, ortaya çıkan durum nedeniyle ikilinin bu sektördeki girişimlerine müdahale etti. Türkiye'den getirilen çimentonun çok ucuza geldiği, üretim maliyetinin altında olduğu, satış fiyatının da oldukça düşük olması nedeniyle haksız rekabete sebep olduğu belirtildi.









#Diego Lugano
#Diego Godin
7 yıl önce