|

Max Kruse ayrılığının perde arkası ortaya çıktı: Kulübe rest çekmiş!

Fenerbahçe Kulübü'nde gündem dün akşam saatlerinde değişti. Max Kruse'nin sözleşmesini tek taraflı fesih etmesiyle pandemi sürecinde yaşanan sıkıntılar da gün yüzüne çıktı.

13:50 - 19/06/2020 Cuma
Güncelleme: 14:08 - 19/06/2020 Cuma
DHA
Kruse, sarı-lacivertli formayla çıktığı 23 maçta 7 gol atarken 8 de asist yaptı.
Kruse, sarı-lacivertli formayla çıktığı 23 maçta 7 gol atarken 8 de asist yaptı.

Sarı-lacivertli yönetim, 2 hafta önce futbolcular ile toplantıda bir araya geldi. Koronavirüs salgını ile ilgili yol haritasının konuşulduğu toplantıda futbolculara iki ayrı yol haritası çizildi. İlk opsiyon futbolcu ücretlerinde yüzde 15 indirim olurken ikincisi ise bağımsız denetim kurulu sürecinin tamamlanması ve oluşturulan raporlar doğrultusunda bir daha toplantı yaparak neler yapılacağının konuşulmasıydı. 28 futbolcunun yer aldığı toplantı sonrasında sunulan 2 seçeneği de kabul etmeyen Max Kruse, kulübe ihbarname çekerek 3 aylık alacaklarının ödenmesini istedi.

"Banka teminatını bozdururum"

Alman futbolcu, yaşanan süreçte sarı-lacivertli yönetime "Paramı almadan idmanlara çıkmam, maçlarda da oynamam" diyerek resti çekti. Pandemi süreci öncesinde alacağı bulunmayan ve bu süreçte biriken 3 aylık parasının ödenmemesi durumunda "Banka teminatını bozdururum" diyen Max Kruse, alacaklarını bu şekilde tahsil etmek istedi.

Kruse'nin Almanya özlemi

Sarı-lacivertli ekibin Werder Bremen'den kadrosuna kattığı Max Kruse'nin ayrılmasındaki en önemli sebeplerden biri memleketi olan Almanya özlemi. İlk defa Almanya dışında bir ülkede forma giyen Kruse, tekrar Bundesliga'ya dönmek istediği için böyle bir adım attı.

Edinilen bilgiye göre sezon içinde en ufak bir mazerette ülkesine gitmek isteyen hatta bunu günübirlik Türkiye-Almanya seyahatine kadar düşüren Kruse sık sık sorun çıarıyordu. Devamlı Almanya'ya giden ve Türkiye'de mutsuz olduğunu sürekli dile getiren Max Kruse, pandemi sürecini de bahane ederek böyle bir adım attı ancak işin FIFA ve CAS tarafında hala netlik kazanmış bir durumu yok.

Uzlaşma sonrası ödemeler yapılacak

Max Kruse'nin kulübe ihbarname çekerek alacaklarını tahsil etmek istemesi ve sözleşmesini tek taraflı feshetmesi üzerine sıkıntılı bir sürece giren Fenerbahçe yönetimi, aynı sorunla yeniden karşılaşmak istemiyor. Futbolcularla yapılan uzlaşma görüşmeleri sonrasında alacakların ödenmesini planlayacak olan sarı-lacivertli yönetim en kısa sürede bu süreci noktalayacak.


#Max Kruse
#Fenerbahçe
4 yıl önce