|

Riekerink: Lassana Diarra istediğim bir oyuncu

Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink, Marsilya forması giyen Lassana Diarra'yı takımında görmek istediğini belirtirken, listede başka futbolcuların da olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
15:16 - 20/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 12:31 - 20/08/2016 Cumartesi
Diğer
Hollandalı teknik adam, Lassana Diarra'yı istediğini açıkladı.
Hollandalı teknik adam, Lassana Diarra'yı istediğini açıkladı.

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Pazartesi günü oynanacak Kardemir Karabükspor maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Riekerink'in Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Medya Merkezi'nde düzenlenen toplantıda medya mensuplarının sorularına verdiği cevaplar şöyle:



'Hedef seneye Şampiyonlar Ligi'ne gitmek
'

  • "İki güzel kamp geçirdik ve bu süreç bizim için çok önemliydi. Kendi felsefemizi oyuncularımıza aktardık. Doğru transferler yapıp doğru adımlar atarak iyi bir takım oluşturduk. Takım içindeki arkadaşlık ve ruh hali de beni ümitlendiriyor. Pazartesi günü start vereceğiz. Hedef seneye Şampiyonlar Ligi'ne gitmek. Çünkü kulüp, camia, taraftar ve bizim için bu çok önemli. Bunun yolu şampiyon olmaktan geçiyor. Şampiyonluk için maç kazanmak gerekiyor. Bunun için de ilk adım Karabük maçı olacak..."

'Josue sihirbaz bir oyuncu
'

  • "Josue için kulüpler anlaştı. Burada son detaylar konuşulacak ve imzalar atılacaktır. Orta sahada yaratıcı bir oyuncu, çok yönlü bir oyuncu. Geçen sezon orta sahadaki eksikliklerden hep bahsediyordum. Yaratıcılık konusunda bize kuvvet verecektir. Orta sahamızda bizi güçlendirecek bir orta saha oyuncusu daha bakıyoruz. Bazı görüşmeler var ama bunu ileride göreceğiz. 3 farklı orta saha oyuncusu vardır. Bunlardan biri savaşan ve mücadele eden; pas dağıtan ve oyun kuran üçüncüsü ise sihirbaz. Josue sihirbaz bir oyuncu. Final pasları atabilen bir isim..."




'Diarra istediğim bir oyuncu'

  • "Lassana Diarra tecrübeli bir isim. Takımda görmek istediğim bir oyuncu. Top kazanan, mücadele eden, topu da oyuna iyi sokabilen bir oyuncu. Ancak sadece Lassana Diarra değil ilgilendiğimiz başka isimler de var."




'Transfer bana ve kulübe uymalı'

  • "Yönetim ile inanılmaz bir işbirliği içindeyiz. Her gün değerlendirmeler yapıp yardımlaşıyoruz. Takımı daha iyi nerelere getirebileceğimizi konuşuyoruz. Kafamızdaki felsefeye uygun oyuncular seçmeye çalışıyoruz. Önemli isimler aramıza katıldı, katılmaya da devam ediyor. Kulübün yaşadığı finansal durum nedeniyle adımlarımızı düşünerek atıyoruz. Aldığımız oyuncu benim oyun görüşme ve kulübün finansal yapısına uymalı."





'Serdar'ın biraz daha zaman ihtiyacı var'

  • "Serdar Aziz Türkiye'nin en iyi stoperlerinden biri. Takıma uyum sağladı. Geçen seneden gelen bir sakatlığı var. Sağlık ekibiyle yaptığımız plan ve program dahilinde ilerliyoruz. Manchester ve Karagümrük maçlarında forma giydi. En iyi şekilde hazırlanıyor. İlk maçlarda kendisini sıkmaması gerektiğini ve şansın kendisine geleceğini söyledim. Serdar'ın takım defasına çok katısı var ve öğrenmeye açık bir oyuncu. Yüzde 80-90 hazır olsa da biraz daha zamana ihtiyacı var."
















#Jan Olde Riekerink
#Galatasaray
#Lassana Diarra
8 yıl önce