|

Şenol Güneş: Burak Yılmaz'a kefilim

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş Antalya kampında basın toplantısı düzenledi. Transferi tartışmalara neden olan Burak Yılmaz'la ilgili konuşan Güneş, "Ben kendi adıma kimseye kefil olmam kolay kolay ama Burak Yılmaz'a kefilim" ifadelerini kullandı. Şenol Güneş transfer ve talibi olan oyuncular hakkında da önemli bilgiler verdi.

Yeni Şafak
14:59 - 11/01/2019 Cuma
Güncelleme: 16:20 - 11/01/2019 Cuma
Yeni Şafak
Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş, Süper Lig'de ilk yarıyı 7. sırada tamamladı.
Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş, Süper Lig'de ilk yarıyı 7. sırada tamamladı.

İkinci yarı hazırlıklarını Antalya'da sürdüren Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş takımın gündemine dair açıklamalarda bulundu. Tecrübeli çalıştırıcının basın toplantısından öne çıkanlar şöyle;

"Burak'tan çok şey bekliyoruz"
  • "Burak Yılmaz idman yapmamıştı. Arka adalesinde bir gerginlik vardı ama idmana çıkmasında sorun yok. Ondan çok şey bekliyoruz. Futbolu çok seviyor, futbol için yanıp tutuşuyor. Ait olduğu yere de saygı duyup işini yapıyor. Arkadaşlarıyla ilişkileri çok iyiydi. Eskişehir'den Trabzon'a gelirken fedakarlık yaptı. Burak yeteneğiyle dünya çapında bir oyuncu. Takımı için her şeyi yapabilecek bir karakter. Bazı hataları var ama kötü kalpli birisi değil. Yıpratılmasını doğru bulmuyorum. Hatalarından dolayı eleştirilere saygı duyuyorum. Herkesin hataları vardır. Ben Burak'ın burada olmasından mutluluk duyuyorum."


"Beşiktaş'ın alacağı en iyi isim"
  • "Burak Yılmaz, Beşiktaşlı olduğunu Trabzonspor'da da söyledi, medyayada söyledi. Beşiktaş böyle bir yer, ben de Trabzonsporluyum. Zamanında gelmiş, gitmiş. Demek öyle gerekmiş, şimdi de gelmesi gerekmiş. Bugün Beşiktaş'ın alacağı en iyi isim. O dönem penaltıydı, değildi her şey söylenebilir. Sabır gerekli. Ben Burak Yılmaz'ın Beşiktaş camiasına layık olacağını düşünüyorum. Hiçbir şeyden etkilenmeden takımının sonucuna katkı yapacak. Türlü eleştiriler var biz de zaman zaman katılıyoruz. Artık olmayacaktır"
"Başkanla fikir ayrılıklarımız oldu, kavga olmadı"

  • "Şu an bulunduğum yerden memnunum. Yönetim tarafından bana bir teklif geldiğinde tabii ki değerlendireceğim ben burada mutsuz değilim. Sadece sonuçlardan mutsuzum, değiştirmek için elimden geleni yapmalıyım. Mukaveleyle ilgili henüz mümkün değil ama temenniler öyleyse konuşur değerlendiririz. Kalsam da gitsem de anlayışım şu, bugün hiç gitmeyecek gibi çalışırım. Gittiğim zaman da bunu saygıyla karşılarım. İyi bir iz bıraktığımı düşünüyorum. Mutluyum. Başkanla fikir ayrılıklarımız oldu, kavga olmadı. Şu an mutluyum. Elimizde bazı oyuncuları ayırmak durumunda kalıyoruz."
"Tolgay oynamadığı zaman etrafını geriyor"
  • "Tolgay Arslan, Türkiye'nin en iyi oyuncularından Ancak oynamadığı zaman mutsuz oluyor ve etrafını geriyor. Bu yeni bir şey değil. 'Gideceğim, gideceğim' diyordu, ben de 'Git' dedim ama kaldı. Sonra onu oynattım. Oynamadı yine üzüldü ve ben de ayrılmasını düşündüm."
"Güven ve Mustafa'nın yedeği Vagner olmaz"
  • "Gökhan Töre'nin oynaması gerekiyor. Az süre vermiş olabiliriz ama maçlar kritik. Babel, Lens, Quaresma var, oynatamadık. Vagner çok yetenekli ama bizde tutmadı. Oynamadığı zaman sorun yaratmadı ama beklediğimizi veremedi. Güven ve Mustafa'nın yedeği Vagner olmaz."
"Tolga'nın kalması doğru olurdu"
  • "Tolga Zengin'e üzüldüm. Yönetimle o konuda aramızda fikir ayrılığı oldu. Sözleşmesi sezon sonunda bitecekti. Bence kalması ve Utku'nun 6 aylığına kiralık gitmesi doğru olurdu.
"Quaresma'nın durumunu bilmiyorum"

  • "Gelen de olabilir, giden de. Ricardo Quaresma'yı bilmiyorum. Bir ara öyle bir durum konuşuldu ama olmadı. Belki defansa oyuncu almamız gerekebilir."
"Mirin'i 3 senedir takip ediyoruz"
  • "Nicolas Isimat-Mirin'i üç senedir takip ediyoruz ama fiyatı pahalıydı, alamadık. Şimdi oynamadı ve fiyatı düştü, oynasaydı alamayabilirdik. Eksikleri olabilir, zaten mükemmel olsa kimse bırakmaz. İdmanda iyi şeyler yapıyor, fikrimiz olumlu. Partneriyle uyum önemli. Oynayabilecek bir oyuncu olarak görüyorum onu."
"Şener en iyi beklerden biri"

  • "Şener Özbayraklı'yı tanıyorum. Türkiye'deki iyi beklerden bir tanesi ama bir görüşmemiz yok. Tolgay'ın da Fenerbahçe ile görüştüğü yazılıyor. Ama olursa takasla değil, parayla olur. Tolgay iyi bir futbolcu, transfer edilirken takas edilsin diye alınmadı."
"Roco giderse stoper alabiliriz"
  • "Stoperde Enzo'nun durumu belli değil, gidebilir. Onun fiyatına Isimat-Mirin'i aldık. O giderse solak bir stoper alınabilir. Hem ekonomik, hem takıma göre transferler olabilir."
"Ljajic ve Oğuzhan birlikte oynadığında sıkıntı yaşıyoruz"
  • "Oğuzhan'ın yeteneğini sahaya yansıtmasını bekliyoruz. Güven kaybına uğraması onu etkiliyor. Altın çamura düşse de altındır. Çamura düşünce değeri kaybolmaz ama kimse de görmez. Çamuru atmak lazım. Adem ve Oğuzhan birlikte oynadığında sıkıntı yaşıyoruz.

    Oğuzhan ve Adem'den hücumda biraz daha iyi oynamalarını bekliyorum."

"Larin'den memnunum, Güven bocalıyor"

  • "Şu an Larin'den memnunum. Verileni alıyor. Başlangıçta böyle değildi şimdi çok daha iyi. Güven iyiydi şu an bocalıyor. Bu oyun tarzı Güven'in oyunu değil bu tarz Larin'in yukarı çıktığını gösteriyor."
"Fatih ve Larin'in talipleri var"
  • "Orkan Çınar çok yetenekli ama oynamıyor. Onun adına üzüldüm, mutlaka oynamasını istiyoruz. Fatih Aksoy da iyi, talipleri var, bakacağız. Enzo giderse, tutarım. Larin'in de talipleri var. Net değil ama bu konular gündemde."

#Beşiktaş
#Şenol Güneş
5 yıl önce