|

Trabzonspor sistemini buldu

Süper Lig’in son haftalarında çift forvetli sisteme geçiş yapan bordo-mavililer, 216 dakikadır ısrarcı olduğu bu sistemde 8 gol kaydederken, 504 dakika tek forvetle mücadele ettiği süreçte ise 9 gol atabildi.

Ali Kemal Yazıcı
04:00 - 13/10/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:10 - 13/10/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Bordo-mavililerin gol yollarındaki etkinliğini artırdı.
Bordo-mavililerin gol yollarındaki etkinliğini artırdı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman’ın bu sezon ilk olarak 1-0 kaybedilen Aytemiz Alanyaspor maçının son 9 dakikasında, ardından 2-1 kaybedilen Göztepe maçının ikinci yarısında denediği çift forvetli oyun sistemi, bordo-mavililerin gol yollarındaki etkinliğini artırdı. Bu sistemden memnun kalan Karaman, ligde son oynanan Kasımpaşa ile Akhisarspor mücadelelerine de çift forvet oyuncusu ile başladı. 2-0 geriye düşüp, 4-2 kazandıkları Kasımpaşa maçında 79 ve 87. dakikalar arasında 3 forvetle sahada yer alan, bu sezon toplamda ise 216 dakika tek forvetli sistemden çoklu forvet sistemine dönüş yaparak sahada mücadele eden Trabzonspor, dakika başına gol ortalaması baz alındığında tek forvetli sisteme göre daha başarılı bir performans ortaya koydu.

HER 27 DAKİKADA BİR GOL

Bordo-mavililer, bu sezon 504 dakika tek forvetli sistemle sahada mücadele ederek bu süreçte 9 gol kaydederken, çoklu forvet sistemiyle ise 216 dakika sahada kaldı ve bu dönemde toplam 8 gol atma başarısı gösterdi. Dakika başına gol ortalaması baz alındığında tek forvetli sistemde her 56 dakikada bir rakip fileleri havalandıran Trabzonspor, çift forvetli oyun sisteminde ise ortalama her 27 dakikada bir gol attı. Bu arada Süper Lig’de ilk 8 haftalık bölümde kaydettiği 17 golle ligde en çok gol atan takımlardan biri olan bordo-mavililerde, forvet oyuncuları da etkili bir performans sergiledi. Trabzonspor’da Hugo Rodallega 5, Burak Yılmaz 4 ve Caleb Ekuban 1 gol kaydederek, süre aldıkları dönem içerisinde gol yollarında takımlarını sırtladılar.

  • Gözler Yusuf’u arıyor
  • Trabzonspor’da A takıma yükseldikten sonra gösterdiği performansla milli takıma çağrılan Yusuf Yazıcı, bu sezon beklentilerin altında kaldı. Sezon başında Avrupa’dan transfer teklifleri alan Yusuf Yazıcı, Süper Lig’in ilk 8 haftasında takıma gol katkısı sağlayamadı. Yusuf Yazıcı 10 golle geçen sezon bordo-mavili takıma puanlar kazandırırken, bu sezon henüz golle tanışamadı. 21 yaşındaki Yusuf Yazıcı, bu sezon 7 karşılaşmada toplam 492 dakika görev yaptı. Trabzonspor’un A Milli Takım kadrosunda yer alan tek oyuncusu olan Yusuf, önceki günkü Rize maçında da kadroya alınmadı.

Top başı yaptılar

Trabzonspor, Süper Lig’in 9. haftasında sahasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı. Abdülkadir Ömür, Yusuf, Uğurcan, Esteban, Kucka, Onazi, Novak, Amiri ve Hosseini ülkelerinin milli takımlarında yer aldıkları için antrenmana katılmadı. İdman öncesi basın mensupları ve futbolcular, annesini kaybeden teknik direktör Ünal Karaman’a başsağlığı diledi. Bu arada Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) yönetimi Karaman’a başsağlığı ziyaretinde bulundu.

#Trabzonspor
#Süper Lig
6 yıl önce