UEFA'dan 'Finansal Fair Play' uyarısı

Yeni Şafak
12:4026/08/2017, Cumartesi
G: 26/08/2017, Cumartesi
AA
UEFA Başkanı Ceferin, FFP'ye uymayan kulüpleri açıkça uyardı.
UEFA Başkanı Ceferin, FFP'ye uymayan kulüpleri açıkça uyardı.

UEFA Başkanı Ceferin yaptığı açıklamada, "Finansal Fair Play konusunda kulüplere sürekli tavsiyeler veriyoruz. Bunlara uymamak konusunda ısrar ederlerse, çok ağır cezalar vereceğiz" ifadelerini kullandı.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, yaz transfer döneminde Finansal Fair Play'e (FFP) uymayan kulüplere çok ağır cezalar verileceği konusunda uyarıda bulundu.

Fransa basınına konuşan Ceferin, son dönemlerde yüksek bonservis bedelleri karşılığında yapılan transferlere işaret ederek, şunları ifade etti:

  • "Kulüplerin kurallara saygı duymasını bekliyoruz. Amacımız onlara yardımcı olmak. FFP konusunda kulüplere sürekli tavsiyeler veriyoruz. Bunlara uymamak konusunda ısrar ederlerse, çok ağır cezalar vereceğiz."
"Uyarım sadece PSG'ye değil"

Paris Saint-Germain'in (PSG) Brezilyalı futbolcu Neymar'ı transfer etmesine de değinen Başkan Ceferin, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

  • "Bu uyarım, sadece PSG'ye değil, Avrupa'daki tüm kulüplere. Transfer dönemi henüz kapanmadı ve tüm eylemleri dikkatle takip ediyoruz. Bu konuda ciddi çalışmalarımız var. Şu anda kulüp adı veremem ama bu konuda çok titiz davranıyoruz."

Yaz transfer sezonunda PSG, 222 milyon euroluk rekor bonservis bedeli karşılığında Barcelona'dan Neymar'ı kadrosuna katmıştı. Barcelona ise ikinci transfer rekorunu kırarak Alman ekibi Borussia Dortmund'dan Ousmane Dembele'yi 105 milyon euro bonservis bedeli ve başarıya bağlı primler karşılığında renklerine bağlamıştı.

UEFA, FFP kurallarına uymadığı gerekçesiyle 4 yıl önce PSG'ye kadro ve transfer bütçesi kısıtlamaları gibi cezalar vermişti.

#Aleksander Ceferin
#Finansal Fair Play